To Nils αποτελεί το νέο ηλεκτρικό πρωτότυπο της VW, που διαθέτει πρωτοποριακή σχεδίαση, ενώ τα τεχνικά στοιχεία είναι κάτι περισσότερο από αξιόλογα.

Το νέο ηλεκτρικό πρωτότυπο που παρουσιάζει η Volkswagen ονομάζεται Nils, και εκ πρώτης όψεως είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό. Το αυτοκίνητο έχει αμάξωμα αλουμινίου, και πόρτες που ανοίγουν προς τα επάνω, ενώ οι τροχοί του είναι τοποθετημένοι εξωτερικά του αμαξώματος όπως και στα μονοθέσια της F1.

Η αυτονομία του κυμαίνεται μεταξύ 40 και 65 χιλιομέτρων, ανάλογα με το στιλ οδήγησης, ενώ η ανώτερη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι τα 130 χ.α.ω. Αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι το Nils μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του 73,9% των οδηγών που κινούνται εντός πόλης. Πιο συγκεκριμένα το ποσοστό αυτό αφορά τους Γερμανούς οδηγούς που κινούνται μεταξύ Βερολίνου και Μονάχου και καλύπτουν λιγότερα από 25 χιλιόμετρα προς τον τόπο εργασίας τους.

Από πλευράς πρακτικότητας το μονοθέσιο NILS έχει ιδιαίτερα περιορισμένες διαστάσεις όπως για παράδειγμα το μήκος που δεν ξεπερνά τα 3,04 μέτρα, κάνοντας το κατά 50 εκατοστά πιο μικρό από το νέο Up! Το πλάτος που αναφέρει η VW είναι της τάξης των 39 εκατοστών από τροχό σε τροχό, ενώ το ύψος του NILS είναι 1,2 μέτρα.

Τέλος, η διάταξη που θυμίζει μονοθέσιο της F1 με τον οδηγό και μοναδικό επιβάτη στο κέντρο, και τον ηλεκτροκινητήρα στο πίσω μέρος, είναι σε θέση να χαρίσει ακόμη και σπορτίφ οδικά χαρακτηριστικά εάν αυτό απαιτηθεί! Τα 0-100 χ.α.ω. έρχονται σε 11 δλ. ενώ ο ηλεκτροκινητήρας παράγει 15 kW, και σε λειτουργία boost φτάνει έως τα 25 kW, με 130 Nm ροπής. Το βάρος του NILS δεν ξεπερνά τα 460 κιλά, ενώ για τη φόρτιση των μπαταριών χρειάζονται μόλις 2 ώρες από μια κανονική πρίζα.

Πηγή: autotriti.gr