Στο Ράλι Φινλανδίας, η VW θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση με τα δύο Skoda Fabia S2000 στο πλαίσιο της συμμετοχής της σε επιλεκτικούς αγώνες του WRC, μέχρι το 2013 όπου και αναμένεται η παρθενική της χρονιά εμπλοκής με το Polo R WRC.

Η γερμανική εταιρία θα ακολουθήσει επιλεκτικούς αγώνες του θεσμού, με στόχο όχι μόνο να προσαρμοστεί η ίδια και οι άνθρωποι της ομάδας στις απαιτήσεις του WRC και τον τρόπο δουλειάς, αλλά και να δοκιμάσει μία σειρά από οδηγούς, εκ των οποίων κάποιοι θα έχουν την δυνατότητα να οδηγήσουν στο μέλλον για λογαριασμό της.

Στη Φινλανδία, οι Lindros και Mikkelsen θα είναι οι δύο πρώτοι που θα δοκιμαστούν από τους ανθρώπους της VW, ενώ όπως ανακοινώθηκε εχθές, ο Γερμανός Christian Riedermann και ο Ολλανδός Hans Weijs Jr., θα είναι οι επόμενοι δύο που θα οδηγήσουν τα Fabia S2000 στις ειδικές του Ράλλυ Γερμανίας.

Ο επικεφαλής της VW Motorsport, Kris Nissen, δήλωσε σχετικά: «Το Ράλι της Γερμανίας είναι ο δεύτερος αγώνας που θα λάβουμε μέρος στο πλαίσιο του προγράμματος ανεύρεσης ταλέντων. Όπως και στη Φινλανδία, επιλέξαμε δύο νεαρούς οδηγούς, που έχουν δείξει εξαιρετικά στοιχεία στην σύντομη καριέρα τους. Τώρα, θα έχουν μία μοναδική ευκαιρία να μας δείξουν τις ικανότητες τους απέναντι στις σκληρότερες αγωνιστικές συνθήκες, έχοντας στόχο μία θέση στην εργοστασιακή ομάδα της VW».

Ο Weijs Jr. είναι γνωστός σε όλους μας από τη συμμετοχή του στο JWRC, στο οποίο μάλιστα πέρσι είχε τερματίσει δεύτερος στην τελική βαθμολογία. Ο Riedermann από την πλευρά του, μόλις 23 ετών, συμμετέχει για πρώτη φορά εκτός της πατρίδας του, ακολουθώντας το WRC Academy, στο οποίο και βρίσκεται μέχρι στιγμής στην 7η θέση της κατάταξης.

Πηγή: 4troxoi.gr