Ο Νίκο Ρόσμπεργκ δεν συμφωνεί με όσους έχουν χαρακτηρίσει το πρωτάθλημα της Formula 1 βαρετό ενώ τόνισε ότι το DRS και τα νέα ελαστικά της Pirelli αποτελούν τις καλύτερες εφαρμόσιμες ιδέες των ιθυνόντων του σπορ.

Πέρυσι στους πρώτους τρεις αγώνες, ο Νίκο Ρόσμπεργκ είχε τερματίσει δύο φορές πέμπτος και μία τρίτος. Φέτος τα πράγματα δεν είναι το ίδιο, αφού στην Αυστραλία εγκατέλειψε, στη Μαλαισία βγήκε 12ος και στην Κίνα κατετάγη 5ος.

Παρόλα αυτά, ο πιλότος της Mercedes GP διασκεδάζει με το φετινό πρωτάθλημα, στο οποίο έχουν υπάρξει κάποιες αλλαγές που το κάνουν πιο εντυπωσιακό συγκριτικά με άλλες χρονιές.

«Οι υπεύθυνοι του πρωταθλήματος έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά. Οι αγώνες είναι εντυπωσιακοί. Κανείς δεν μπορεί να πει πως είναι βαρετοί. Υπάρχουν προσπεράσματα από τα δεξιά τα αριστερά, από παντού. Συνεπώς, έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά», είπε ο Ρόσμπεργκ, ο οποίος όσον αφορά στο σύστημα των κινούμενων αεροτομών (DRS) σχολίασε:

«Οι κινούμενες αεροτομές ήταν η καλύτερη ιδέα για το σπορ και τα ελαστικά επίσης. Μπορεί η Pirelli να δέχτηκε έντονη κριτική, αλλά έχει κάνει το πρωτάθλημα εντυπωσιακό».

Πηγή: auto24.gr