Μετά την έναρξη παραγωγής του νέου Volt, καθώς και την πιθανή δημιουργία του ξεχωριστού ομώνυμου τμήματος της Chevrolet το οποίο σαν στόχο θα έχει την εξέλιξη των «πράσινων» αυτοκινήτων της, το επόμενο βήμα περιλαμβάνει μια νέα «entry-level» έκδοση του γνωστού μοντέλου, με στόχο το χαμηλότερο κόστος.

Οι πρώτες πληροφορίες μάλιστα προέρχονται από τον αμερικάνικο ειδικό τύπο, και αναφέρουν ότι ο στόχος της Chevrolet για το «μικρό» Volt είναι η διαφορά στην τιμή, της τάξης των 10.000 δολαρίων, φυσικά προς τα κάτω! Έτσι (τουλάχιστον στην αντίπερα όχθη του ατλαντικού) η τιμή του νέου μοντέλου υπολογίζεται ότι θα ξεκινά από τις 31.000 δολάρια σε αντίθεση με τις 41.000 δολάρια που κοστίζει η τωρινή έκδοση.

Τα δημοσιεύματα συνεχίζουν αναφέροντας ότι το μοντέλο θα έχει φυσικά μικρότερη μπαταρία, που θα του εξασφαλίζει ηλεκτροκίνηση για περίπου 30 χιλιόμετρα, σε αντίθεση με την έκδοση παραγωγής της οποίας η ηλεκτροκίνητη λειτουργία ξεκινά από τα 40 και φτάνει έως και τα 80 χιλιόμετρα ανάλογα πάντα με τις συνθήκες.

Πηγή: autotriti.gr