Είναι γνωστό ότι η νέα γενιά της B-Class που θα δούμε στο μέλλον είναι υπό εξέλιξη, και θα ονομάζεται BLS. Οι φήμες μάλιστα αναφέρουν ότι η εταιρεία θα παρουσιάσει για πρώτη φορά πολλές εκδόσεις του αυτοκινήτου, που πιθανόν να περιλαμβάνουν και cabrio, coupe, sedan ακόμη και crossover μορφή!

Ο ευρωπαϊκός ειδικός τύπος αναφέρει ότι η επόμενη γενιά της B-Class θα είναι πιο ολοκληρωμένη από ποτέ. Το μοντέλο θα κάνει χρήση της νέας πλατφόρμας που η Mercedes ονομάζει MFA, με τη BLS να παραμένει προσθιοκίνητη, όπως και το μοντέλο που θα αντικαταστήσει.

Πολλές λεπτομέρειες είναι φυσικά νωρίς για να γνωρίζουμε, αφού η παρουσίαση του αυτοκινήτου είναι προγραμματισμένη για το 2014. Εξωτερικά πάντως η νέα BLS θα συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία μεταξύ του κυριολεκτικά «γλυπτού» F800 Concept που είδαμε στην περσινή έκθεση της Γενεύης, και της ολοκαίνουργιας CLS. Από πλευράς μηχανικών συνόλων, το αυτοκίνητο αναμένεται (αρχικά τουλάχιστον) να χρησιμοποιεί 2λιτρο βενζινοκινητήρα με 203 ίππους και 2,2 λίτρων πετρελαιοκινητήρα 172 ίππων.

Πηγή: autotriti.gr