Πλέον, θεωρείται δεδομένο ότι η VW θα εμπλακεί στο WRC με την επίσημη ανακοίνωση να είναι προγραμματισμένη για το Ράλι Πορτογαλίας. Το έγκυρο βρετανικό περιοδικό Autosport, αναφέρει ότι η εμπλοκή της γερμανικής εταιρίας είναι δεδομένη και ότι πιθανότατα η παρουσία της να ξεκινήσει στο θεσμό από το 2012. Σύμφωνα, με τα ίδια δημοσιεύματα, η VW ετοιμάζεται να εισέλθει δυναμικά στο χώρο, έχοντας έναν προϋπολογισμό που αγγίζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ! Ποσό ασύλληπτο για τα δεδομένα του WRC. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο άρθρο αναφέρεται ότι η γερμανική εταιρία πλησίασε και προσπάθησε να αποσπάσει την υπογραφή του Sebastien Loeb, αλλά ο Γάλλος επτάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής αρνήθηκε. Έτσι, αυτή τη στιγμή επιβεβαιώνονται οι φήμες που θέλουν την VW να συνομιλεί με τον Petter Solberg, ο οποίος και μοιάζει ως ο πρώτος υποψήφιος οδηγός της ομάδας.

Στην αντίπερα όχθη, ο επικεφαλής της Citroen Racing, Olivier Quesnel, υποστήριξε ότι δεν φοβάται από την είσοδο της VW με το τεράστιο budget. «Ακριβώς το ίδιο έκαναν και στο Ντακάρ, όταν και αγωνίστηκαν έχοντας τεράστιο προϋπολογισμό, αλλά αυτή που κέρδισε ήταν η Mitsubishi, η οποία μάλιστα δεν είχε χρήματα. Και μην ξεχνάτε ότι και εκείνοι είχαν βαμμένα τα αυτοκίνητα σε κόκκινο χρώμα! Αυτό δεν με ανησυχεί, αφού γνωρίζω ότι αυτός είναι ο τρόπος που δουλεύουν οι Γερμανοί. Για μένα είναι θετικό που θα εμπλακούν στο σπορ, αλλά και για το Πρωτάθλημα γενικότερα. Κάτι που ισχύει φυσικά και για την παρουσία της Mini».

Αυτό που απομένει να εξετάσουν στην VW είναι κατά πόσο θα συνεχίσουν να αγωνίζονται παράλληλα και στο Dakar ή αν θα συγκεντρωθούν αποκλειστικά στους αγώνες Ράλι. Πάντως, ο επικεφαλής της VW Motorsport, Kris Nissen, είχε αναφέρει στο παρελθόν ότι αυτή τη στιγμή με την προεργασία που έχει γίνει, η ομάδα του μπορεί να ασχοληθεί και με τα δύο προγράμματα

Πηγή: 4troxoi.gr