H Hispania Racing Team επιβεβαίωσε και επίσημα ότι ο Vitantonio Liuzzi θα συμπληρώσει το οδηγικό της δίδυμο, πλαισιώνοντας τον Narain Karthikeyan και ολοκληρώνοντας το grid του 2011.

Ο Liuzzi, που ολοκλήρωσε την περσινή σεζόν στη 15η θέση της βαθμολογίας (με 21 βαθμούς) διέθετε συμβόλαιο με την Force India και για το 2011, ωστόσο, η ομάδα του Silverstone προτίμησε να τον αντικαταστήσει με τον περσινό πρωταθλητή του DTM, Paul Di Resta. Συνεπώς, ο 30χρονος Ιταλός μετέβη στο μοναδικό cockpit που είχε παραμείνει κενό στο grid, το ένα εκ των δυο της HRT.

Ο Liuzzi είχε δοκιμάσει το περσινό μονοθέσιο της HRT στο προηγούμενο τεστ που διεξήχθη στη Βαρκελώνη, στα τέλη Φεβρουαρίου. Ο Liuzzi είχε αγωνιστεί μάλιστα στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας στη Formula 3 με την ομάδα του Colin Kolles, του νυν διευθυντή της HRT.

Ο Liuzzi έκανε το ντεμπούτο του στην F1 το 2005 με τη Red Bull και τις επόμενες δυο χρονιές αγωνίστηκε με τη θυγατρική ομάδα της εταιρίας, την Toro Rosso. Το 2009, επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, αντικαθιστώντας τον Giancarlo Fisichella (που αναχώρησε για τη Ferrari) στη Force India.

O Kolles δήλωσε ότι ο Liuzzi είναι ένας επαγγελματίας οδηγός, που θα φέρει πολλά πλεονεκτήματα στην ομάδα. «Είμαι πεπεισμένος για τις ικανότητές του να εξελίξει το μονοθέσιο και την ταχύτητά του», δήλωσε ο Kolles.

H HRT, ανακοίνωσε επίσης ότι το καινούργιο της μονοθέσιο, η F111, θα κάνει το ντεμπούτο τoυ στην πίστα της Καταλονίας την Παρασκευή (11/03), προλαβαίνοντας τις τελευταίες δυο ημέρες των φετινών χειμερινών δοκιμών εξέλιξης.

Πηγή: 4troxoi.gr