To Cygnet, το μοντέλο με το οποίο η Aston Martin μπαίνει στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης, διατηρώντας ατόφιο το στιλ και την πολυτέλεια που χαρακτηρίζουν τα προϊόντα της, «πάτησε» τώρα και σε ελληνικό έδαφος.

Αναμφίβολα η είσοδος της ιστορικής βρετανικής φίρμας στη χώρας μας συνέπεσε με δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, εντούτοις πέρα από την πώληση η Aston Martin Athens, δεν έχει σαν αποκλειστικό στόχο την πώληση, αλλά και την τεχνική υποστήριξη του υπάρχοντος στόλου, που σύμφωνα με τις πληροφορίες αγγίζει τα 200 αυτοκίνητα. Μάλιστα, πλέον έρχονται ιδιοκτήτες αυτοκινήτων της Aston Martin και από γειτονικές χώρες για να τους κάνουν σέρβις.

Επιστρέφοντας στο Cygnet, το οποίο βασίζεται στα μηχανικά μέρη του Toyota iQ, φοράει τον κινητήρα των 1,33 λίτρων, με ισχύ 98 ίππων, το μικρό Aston Martin ατυχώς επιβαρύνεται με φόρο πολυτελείας κι έτσι η τιμή του – μια ιδέα κάτω των 60.000 ευρώ, μπορεί να είναι το πιο προσιτό μοντέλο της φίρμας, αλλά εξακολουθεί να αποτελεί ένα όνειρο για τους περισσότερους.

Πηγή: 4troxoi.gr