Την περασμένη εβδομάδα η Porsche παρουσίασε τη νέα Panamera S Hybrid, ένα αυτοκίνητο που αποτελεί μέρος της στρατηγικής της εταιρείας με τα νέα πρότυπα οικονομίας καυσίμου που έθεσε η κυβέρνηση Ομπάμα και τα οποία απαιτούν μέσο όρο 35,5 mpg στο στόλο μέχρι το 2016.

Όταν προετοιμαζόταν το πακέτο μέτρων Ομπάμα, μια μικρή ομάδα εξειδικευμένων κατασκευαστών σπορ αυτοκινήτων της Porsche AG, ξεκίνησαν να υιοθετούν πιο αυστηρούς κανονισμούς προβλέποντας τις εξελίξεις.

Σήμερα σύμφωνα με εκτιμήσεις του AutoBlog η Panamera S Hybrid «χτυπάει» περίπου 34,5 mpg, που είναι ελάχιστο ποσό για ένα αυτοκίνητο που επιταχύνει από 0 έως 60 mph σε 5,7 δευτερόλεπτα και έχει τελική ταχύτητα 167 mph.

Η Panamera S κερδίζει ενέργεια από τη μπαταρία νικελίου-υδριδίου μετάλλου και το αναγεννητικό σύστημα πέδησης που επαναφορτίζει τα κύτταρα κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος. Το υβριδικό σύστημα της Porsche μειώνει επίσης την κατανάλωση καυσίμου στις υψηλές ταχύτητες, χάρης στη λειτουργία μνήμης που αλλάζει τον κινητήρα βενζίνης, όπου χρειάζεται.

Εξάλλου, τροφοδοτείται από έναν 333 ίππων 3.0-λίτρων βενζινοκινητήρα V6 και έναν ηλεκτροκινητήρα με ιπποδύναμη 47-ίππων. Σίγουρα τρέχει πετρέλαιο στις φλέβες του Panamera S Hybrid που έχει καθαρή ηλεκτρική αυτονομία 1,25 μιλίων.

Πηγή: greenbusiness.gr