Ύστερα από ένα μήνα από την παρουσίαση των πρώτων σκίτσων του νέου Rio, το γύρο του κόσμου κάνουν πλέον οι πρώτες φωτογραφίες της τελικής μορφής του μοντέλου που θα δούμε επίσημα στη Γενεύη. Το αυτοκίνητο φέρει τα κύρια χαρακτηριστικά των σκίτσων αυτών, διαθέτοντας ιδιαίτερα compact χαρακτήρα.

Έτσι, μαζί με το επίσης νέο Picanto στην έκθεση της Γενεύης που ανοίγει τις πύλες της το Μάρτιο, η Kia θα μας παρουσιάσει και το ολοκαίνουργιο Rio. Το αυτοκίνητο όπως έχουμε αναφέρει στο παρελθόν, θα είναι μακρύτερο, χαμηλότερο, αλλά και φαρδύτερο από τον προκάτοχο του, και πιο συγκεκριμένα θα έχει κατά 70 χιλ. μεγαλύτερο μεταξόνιο (στα 2.570 χιλ.), 55 χιλ. μεγαλύτερο συνολικό μήκος, 15 χιλ. μικρότερο ύψος, και 25 χιλ. περισσότερο πλάτος, ενώ ο χώρος των αποσκευών θα είναι τα 292 λίτρα.

Φωτογραφία της τελικής μορφής του εσωτερικού του Rio δεν έχει δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα, όμως η Kia αναφέρει ότι αυτό θα διαθέτει χώρους και ποιότητα κατασκευής που θα θυμίζουν μεγαλύτερη κατηγορία! Εμφανισιακά το αυτοκίνητο φέρει τη νέα χαρακτηριστική τάση που μας παρουσιάζει η Kia στα νεότερα της μοντέλα, όπως το Venga αλλά και το νέο Sportage, καθώς και στο νέο Picanto.

Τα τεχνικά του στοιχεία επίσης δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη επίσημα, όμως οι σχετικές πηγές κάνουν λόγο για βενζινοκινητήρα στα 1,4 λίτρα, καθώς και για μικρότερο κινητήρα στα 1,2 λίτρα με χρήση υπετροφοδότησης.


Το αυτοκίνητο θα το δούμε στην έκθεση της Γενεύης. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν αποθηκευτικό χώρο στα 292 λίτρα

έλος η γκάμα του μοντέλου θα πλαισιωθεί και από έναν κινητήρα πετρελαίου χωρητικότητας 1,5 λίτρων, ενώ την παράσταση αναμένεται να κλέψει ο μικρός πετρελαιοκινητήρας των 1,1 λίτρων με 70 ίππους και ρύπους CO2 στα μόλις 85 γρ./χιλιόμετρο! Οι πωλήσεις του στην Ευρώπη είναι προγραμματισμένες για το Σεπτέμβριο, ενώ στις αρχές του 2012 θα παρουσιαστεί και η πιο σπορτίφ τρίθυρη εκδοχή του.

Σε κάθε περίπτωση μείνετε συντονισμένοι, αφού περισσότερες φωτογραφίες αλλά και στοιχεία του νέου Kia Rio θα αποκαλυφθούν στην έκθεση της Γενεύης!

Πηγή: autotriti.gr