Ο Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari ήταν ο νικητής στο γκραν πρι του Μονακό και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα της Formula 1, με τον Όσκαρ Πιάστρι της McLaren να τερματίζει στη 2η θέση και τον Κάρλος Σάινθ, επίσης με Ferrari, να παίρνει την 3η, ενώ ο Μαξ Φερστάπεν έμεινε στην 6η.

Ο αγώνας άρχισε επεισοδιακά αφού μόλις στον πρώτο γύρο σηκώθηκε κόκκινη σημαία μετά το τρομακτικό ατύχημα του Σέρχιο Πέρες με τους Κέβιν Μάγκνουσεν και Νίκο Χούλκενμπεργκ, με συνέπεια και οι τρεις να αποχωρήσουν. Έτσι, είχαμε νέα εκκίνηση, σε ένα γκραν πρι στο οποίο έγιναν πράγματα που δεν συμβαίνουν συχνά.

Όπως, για παράδειγμα, το γεγονός ότι νικητής αναδείχθηκε ένας κάτοικος Μονακό, αφού εκεί μένει ο Λεκλέρ, ή το γεγονός ότι η πρώτη 6άδα στην εκκίνηση ήταν η πρώτη 6άδα και στον τερματισμό.

Ο Λεκλέρ, δηλαδή, στην 1η θέση, ο Πιάστρι στη 2η, ο Σάινθ στην 3η, ο Νόρις στην 4η, ο Ράσελ στην 5η και ο Φερστάπεν στην 6η ενώ τη 10άδα συμπλήρωσαν οι Χάμιλτον, Τσουνόντα, Άλμπον και Γκασλί.

Η νίκη του Λεκλέρ, δεύτερη για τη Ferrari φέτος, τον ανέβασε στους 138 βαθμούς, με τον Φερστάπεν να έχει 169, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα.