Λίγο πριν την Auto China (Σαλόνι Αυτοκινήτου του Πεκίνου) η BYD προχώρησε σε κίνηση ματ και παρουσίασε το supercar Super 9, που διαθέτει ευρωπαϊκή σχεδίαση σε βαθμό που θα ζήλευαν γίγαντες στο χώρο.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι επικεφαλής σχεδιαστής της BYD είναι ο Wolfgang Egger που έχει εργαστεί στο ίδιο πόστο στις Lamborghini, Audi και Alfa Romeo.

«Είναι ότι καλύτερο έχουμε δει από την Κίνα», ανέφερε χαρακτηριστικά το CARBUZZ για να περιγράψει το όχημα, προσθέτοντας ότι διαθέτει ένα σμιλευμένο προφυλακτήρα με κεντρικά γυαλιστερά μαύρα ένθετα, ασημένια δικτυωτά στοιχεία μάσκας και βαθιές εισαγωγές αέρα, ενώ οι προβολείς φαίνονται παρόμοιοι με τις μονάδες που βρίσκονται στην Lamborghini Aventador.

Οι γραμμές του Super 9 ρέουν πάνω από τους θόλους των τροχών και προς την κυψέλη των επιβατών, με την πλευρά του οδηγού και του συνοδηγού να χωρίζονται από μια μεταλλική μπάρα. Αυτό συνδέει το μπροστινό μέρος του οχήματος με την πίσω πλευρά της πρόσοψης, με αποτέλεσμα μια συνεκτική και αρμονική εμφάνιση.

Επίσης, στο πίσω μέρος τα ιπτάμενα υποστυλώματα φέρνουν στο μυαλό αγωνιστικά αυτοκίνητα της δεκαετίας του ’50, όπως η Mercedes-Benz 300 SLR 722, με τις γραμμές να στενεύουν.

Επιπλέον, διαθέτει και εντυπωσιακό εσωτερικό χώρο με καθίσματα από ανθρακονήματα, κόκκινη ταπετσαρία και υποστηρικτικές ενισχύσεις. Οι ζώνες ασφαλείας των καθισμάτων, οι μεταλλικές λεπτομέρειες και το τιμόνι σε στιλ Tesla συγκαταλέγονται μεταξύ των σημείων αναφοράς στο αυτοκίνητο του Super 9.

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστες περισσότερες πληροφορίες για το Super 9, όμως το δημιούργημα του Wolfgang Egger για την κινεζική BYD έχει κλέψει τις εντυπώσεις.

Η παρουσίαση του Super 9: