Η περίοδος των track days σε όλη την Ευρώπη έχει ξεκινήσει, και στα αυτοκίνητα τα οποία μπορεί κάποιος να νοικιάσει για να απολαύσει σε πίστα έχουν προστεθεί δύο πολύ ελκυστικές επιλογές: οινέες BMW M2 (G87) που δημιουργήθηκαν από τη συνεργασία της AC Schnitzer με την RSR Nürburg GmbH.

Η φιλοσοφία «form follows function» της AC Schnitzer, σύμφωνα με την οποία τα βελτιωτικά αξεσουάρ είναι κυρίως λειτουργικά και αποτελεσματικά, εκτός από ιδιαίτερα εντυπωσιακά, ήταν ιδανική για αυτό τον σκοπό. Για την περίσταση χρησιμοποιήθηκαν προϊόντα απόλυτα νόμιμα για χρήση στον δρόμο, αλλά και αρκετά ικανά ώστε να βελτιώνουν την απόδοση στην πίστα. Εκεί δοκιμάζονται, άλλωστε, από την AC Schnitzer, πριν βγουν στην παραγωγή.

Οι δύο BMW M2 Tracktools της RSR ντύθηκαν με αεροδυναμικά βοηθήματα AC Schnitzer που βελτιώνουν συνολικά την απόδοση του αυτοκινήτου. Στο εμπρός μέρος διαθέτουν ένα χαμηλό spoiler, αλλά και πτερύγια στους πλαϊνούς αεραγωγούς του προφυλακτήρα. Πίσω οι αλλαγές είναι ακόμα πιο έντονες, μια μεγάλη αεροτομή από ανθρακονήματα, που διαθέτει και «Gurney flap», και έναν εντυπωσιακό αεροδυναμικό διαχύτη να πλαισιώνει τις ανθρακονημάτινες απολήξεις της εξάτμισης, που έχουν διάμετρο 110 χλστ.

Από την γκάμα των ζαντών της AC Schnitzer επιλέχθηκαν οι πεντάκτινες AC1 σε διαστάσεις 10×20, οι οποίες ντύνονται με λάστιχα Michelin Pilot Sport Cup 2 σε διαστάσεις 285/30R20, και φροντίζουν για το κράτημα της M2, σε συνδυασμό με μια αγωνιστική ανάρτηση της KW. Και για να μην περνούν από πουθενά απαρατήρητες, οι δύο Μ2 Tracktool της RSR είναι ντυμένες σε διαφορετικά αγωνιστικά χρώματα, στα οποία ξεχωρίζουν τα λογότυπα της AC Schnitzer.

Το περιβάλλον του οδηγού έχει αναβαθμιστεί αισθητικά με πεντάλ, footrest και αλουμινένιο κάλυμμα για το χειριστήριο του iDrive από την AC Schnitzer, ενώ η υπόλοιπη καμπίνα παραπέμπει σε αγωνιστικό αυτοκίνητο χάρη στα σταθερά bucket καθίσματα, τις ζώνες 4 σημείων και το rollbar.

Όλα τα παραπάνω μπορεί να τα απολαύσει κάθε οδηγός, νοικιάζοντας κάποια από τις δύο M2 Tracktools της RSR για να την οδηγήσει στον δρόμο, ή στις πίστες του Nürburgring και του Spa-Francorchamps.