Και ενώ όλα έδειχναν ότι θα γνωρίζαμε τη νέα γενιά αυτοκινήτων WRC στον εναρκτήριο αγώνα του θεσμού στη Σουηδία, η Ford θα μας προσφέρει τη δυνατότητα να το δούμε σε δράση νωρίτερα, αφού η βρετανική ομάδα αποφάσισε να αγωνιστεί με το νέο της όπλο πριν την επίσημη πρώτη συνάντηση της χρονιάς.

Έτσι, το νέο Fiesta θα κάνει ντεμπούτο στις ειδικές διαδρομές του Ράλλυ Arctic, ενός αγώνα που παραδοσιακά αποτελούσε ένα είδος shakedown για αρκετούς οδηγούς ή ομάδες τα τελευταία χρόνια. Στο παρελθόν, στον αγώνα είχε λάβει μέρος και ο Dani Sordo, ενώ πέρσι εκεί το αγωνιστικό του ντεμπούτο με τη C4 WRC είχε κάνει και ο Kimi Raikkonen. Φήμες, ήθελαν και τη Citroen να λαμβάνει μέρος επίσης μέρος στον αγώνα με το νέο DS3 WRC, κάτι που τελικά δεν ισχύει, με την γαλλική ομάδα να κάνει τις τελευταίες τις ετοιμασίες εν όψει του αγώνα στις σκανδιναβικές ειδικές υπό τη μορφή δοκιμών.

Οι Mikko Hirvonen και Jari Matti Latvala αναμένεται να μοιραστούν ένα Fiesta, με καθέναν από τους δύο να οδηγεί μία μέρα του αγώνα, ο οποίος και προσμετρά στο Πρωτάθλημα Φινλανδίας. Και οι δύο ειδικές περιλαμβάνουν από πέντε ειδικές διαδρομές. Ο Hirvonen, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Προφανώς είναι πολύ καλή ιδέα να λάβει μέρος η ομάδα σε έναν αγώνα όπως αυτός. Δεν θα έχει τη μορφή δοκιμής, αλλά περισσότερο θα μπορούμε να αγωνιστούμε σε έναν αγώνα πριν την πρώτη επίσημη εμφάνιση, και να δούμε πως λειτουργούν όλα με το νέο αυτοκίνητο. Έχω αγωνιστεί στο παρελθόν στο συγκεκριμένο αγώνα, και η τελευταία φορά ήταν το 2002. Οι δρόμοι είναι πολύ καλοί και το θετικό είναι ότι οι ειδικές έχουν πολύ χιόνι εκεί»

Πηγή: 4troxoi.gr