Η Toyota, μέσω της Calty Design Research, αποκάλυψε το νέο Baby Lunar Cruiser (BLC) Concept. Το πρωτοποριακό και «εξωγήινο» όχημα γεννήθηκε από τη συγχώνευση σχεδιαστικών στοιχείων του FJ40 Land Cruiser και των φουτουριστικών δυνατοτήτων που απαιτούνται για την εξερεύνηση της Σελήνης.

Σημειωτέον, όπως αναφέρει το Carbuzz, το BLC Concept αντλεί έμπνευση από το project Lunar Cruiser που αναπτύσσεται αυτή τη στιγμή από την Ιαπωνική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής Εξερεύνησης (JAXA) σε συνεργασία με την Toyota.

Το Baby Lunar Cruiser είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρικούς κινητήρες στους τροχούς και διευθύνεται με διπλά χειριστήρια. Διαθέτει ελαστικά χωρίς αέρα, που του προσφέρουν εντυπωσιακή ευελιξία σε διάφορα εδάφη.

Ένα ακόμη ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του BLC είναι ο εκτεταμένος γυάλινος θόλος του, ο οποίος ενισχύει την ορατότητα, βυθίζοντας τους επιβάτες στο περιβάλλον τους. Το concept συμπληρώνεται με την πανοραμική οθόνη του ταμπλό επαυξημένης πραγματικότητας, η οποία ενσωματώνει σημαντικές πληροφορίες για τους οδηγούς.

Η εξωτερική σχεδίαση του BLC αποτίει φόρο τιμής στην ιστορία της Toyota. Διαθέτει επίσης πλήθος καμερών, lidar και αισθητήρων ραντάρ, ενώ στο εσωτερικό προσφέρει εξαιρετικά ρυθμιζόμενα καθίσματα διαστημικού πλαισίου και πάνελ MOLLE (Modular Lightweight Load-carrying Equipment), διασφαλίζοντας ότι το εσωτερικό είναι τόσο πρακτικό όσο και πολυτελές.

Αυτή η ευελιξία επιτρέπει στο BLC να εξυπηρετεί διάφορες περιπέτειες και σκοπούς, καθιστώντας το έναν εξαιρετικό σύντροφο για όσους αναζητούν την εξερεύνηση.

Το BLC Concept παρουσιάστηκε εγκαίρως για τον εορτασμό της 50ης επετείου της Calty Design Research, ενσωματώνοντας το πνεύμα της καινοτομίας που συνεχίζει να οδηγεί την αυτοκινητοβιομηχανία σε συναρπαστικές νέες σφαίρες.