Έχουν συμπληρωθεί δύο χρόνια με την πανδημία να καθορίζει την καθημερινότητά σε όλη τη Γη. Η βασική προστασία απέναντι στη σοβαρή νόσηση παραμένει ο εμβολιασμός, ενώ φέτος αρχίζει και η κυκλοφορία φαρμάκων.

Η συμμετοχή των πολιτών που έχουν ακόμα αμφιβολίες για το εμβόλιο, αυξάνεται μόνο με ένα ψύχραιμο, ενιαίο και καθαρό μήνυμα από τον πολιτικό κόσμο. Ασφαλώς είναι χρέος της αντιπολίτευσης να επισημαίνει κυβερνητικά λάθη. Όμως κάθε πτυχή της πανδημίας στην Ελλάδα, μετατράπηκε, δυστυχώς, σε πεδίο οξείας πολιτικής αντιπαράθεσης.

Η αξιωματική αντιπολίτευση ισχυρίζεται μάλιστα, κατά καιρούς, ότι «βάζει πλάτη». Πόσο ισχύει αυτό; Οι δημόσιες δηλώσεις του κ. Τσίπρα και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύουν το αντίθετο:

  • Στα εκάστοτε μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού, ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται καταστροφή της οικονομίας. Αντίθετα, σε κάθε άνοιγμα κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας επικαλείται υγειονομική καταστροφή.
  • Έκανε οργανωμένη εκστρατεία ενάντια στο άνοιγμα των σχολείων, όταν στήριζε κάθε είδους διαδήλωση σε όλη την Ελλάδα με το γνωστό «δέχομαι το ρίσκο».
  • Στηρίζει την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού ομάδων του πληθυσμού, αρκεί να είναι «προαιρετική υποχρεωτικότητα», χωρίς κυρώσεις!
  • Χαρακτήριζε «εξευτελιστικά» τα κίνητρα εμβολιασμού για νέους (Freedom Pass), αλλά πρότεινε οικονομικό μπόνους για εμβολιασμό των άνω των 60.
  • Κατηγορούσε την κυβέρνηση για μη χορήγηση φαρμάκων, όταν αυτά βρίσκονταν πριν την έγκριση, σε δοκιμαστική φάση. Την ίδια περίοδο ο κ. Τσίπρας αμφισβητούσε εμβόλια ως «μη δοκιμασμένα»! Εμβόλια που πρώτα χαρακτήρισε ως «εμπόριο ελπίδας» και μετά αναφέρθηκε σε «ξεστοκάρισμά» τους!
  • Ο κ. Τσίπρας μιλούσε για «καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού», λέγοντας όμως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε αρκετά χρήματα. Ξαφνικά τα χρήματα βρέθηκαν, αλλά για δυσφημιστικές τηλεοπτικές καμπάνιες εναντίον του Πρωθυπουργού. 
  • Ειπώθηκε ακόμα και ότι ο μεγάλος αριθμός τεστ κρύβει κάποια «μπίζνα», ενώ τα λίγα τεστ συνιστούν υγειονομική καταστροφή.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε την Κυβέρνηση πριν την επιβολή «πλαφόν» στις τιμές των PCR. Την κατηγορεί και μετά την επιβολή «πλαφόν».
  • Έφθασε στο σημείο να ζητά εκλογές με πανδημία και ταυτόχρονα να αναβάλλει το κομματικό συνέδριό του λόγω πανδημίας.

Αυτή είναι ως τώρα η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για την πανδημία. Συνεχείς αντιφάσεις και ψάρεμα σε θολά νερά. Πολιτική που υπονομεύει τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, με τη μετατροπή τους σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από την αρχή της πανδημίας:

  • Έχει ενισχύσει οικονομία και κοινωνία με πάνω από 43 δισεκατομμύρια ευρώ.
  • Ενίσχυσε το ΕΣΥ με 14.000 επιπλέον προσωπικό. Στην εκπαίδευση έγιναν 4.000 έκτακτες προσλήψεις, μετά τη πρόσληψη 11.700 μόνιμων εκπαιδευτικών.
  • Οργάνωσε ένα καινοτόμο και αποτελεσματικό σύστημα εμβολιασμού με ψηφιακή πλατφόρμα, ενώ δημιουργήθηκε από το μηδέν σύστημα τηλεκπαίδευσης στα σχολεία.
  • Φέρνει την Ελλάδα να έχει από τα υψηλότερα ποσοστά ελέγχου του πληθυσμού μέσω τεστ στην Ευρώπη.
  • Ταυτόχρονα, παρά την ενεργειακή κρίση διατηρούμε καλές αναπτυξιακές προοπτικές, ο τουρισμός έδειξε μεγάλη ανθεκτικότητα το 2021, ενώ έχει εφαρμοστεί ήδη το 80% των μειώσεων φόρων, μια βασική προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ασφαλώς υπήρξαν αστοχίες και λάθη σε μια τόσο σύνθετη διαδικασία, όπως σε όλες τις χώρες. Ωστόσο, χρέος των υπεύθυνων πολιτικών δυνάμεων είναι να μην υποδαυλίζουν τις ανησυχίες αρκετών πολιτών. Τα βασικά μέτρα προστασίας, όπως ο εμβολιασμός, πρέπει να μείνουν μακριά από την πολιτική αντιπαράθεση.