Αποπνικτική είχε γίνει η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας νωρίτερα από την εκτεταμένη χρήση χημικών και τα επεισόδια με πρωταγωνιστές κουκουλοφόρους και αστυνομικούς ενώ αρκετοί ήταν και οι τραυματίες.

Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία και οι Αγανακτισμένοι επιστρέφουν στην πλατεία Συντάγματος σιγά σιγά, αποφασισμένοι να περιφρουρήσουν τις ειρηνικές συγκεντρώσεις τους. Έχοντας σχηματίσει ανθρώπινες αλυσίδες, μέλη των Επιτροπών Αγώνα και διαδηλωτές, οι περισσότεροι με άσπρα τα πρόσωπά τους από τα αντιόξινα που χρησιμοποίησαν κατά των χημικών, προσπαθούν να καθαρίσουν με μπουκαλάκια νερό την πλατεία και τους γύρω δρόμους από τα χημικά.

Οι Αγανακτισμένοι φωνάζουν συνθήματα κατά της επικείμενης ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου και του Εφαρμοστικού Νόμου, ενώ υπό τους ήχους κρουστών δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο. Εκτεταμένες είναι οι ζημιές στα καταστήματα, σε τράπεζες και σε ξενοδοχεία. Κατεστραμμένες στάσεις λεωφορείων, καμένοι κάδοι απορριμμάτων, πέτρες, μάρμαρα και δοκάρια επί των οδών, συμπληρώνουν το τοπίο ενώ συνθήματα είναι γραμμένα παντού σε τοίχους.

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις με τους Αγανακτισμένους στους δρόμους