Στο χωριό Baduy Dalam της Ινδονησίας, οι τοπικές αρχές θέλουν να κρατήσουν τους νέους μακριά από το διαδίκτυο προκειμένου να προστατεύσουν τα ήθη τους για να μην πέσουν στις «παγίδες» του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Το Baduy Dalam βρίσκεται μόλις λίγες ώρες μακριά από την πρωτεύουσα της Ινδονησίας, την Τζακάρτα, και για χρόνια ήταν απομονωμένο. Οι κάτοικοι του Baduy Dalam απορρίπτουν τα χρήματα, την τεχνολογία και την επίσημη εκπαίδευση και περιορίζουν τους τουρίστες – απαγορεύοντας σε κάθε επισκέπτη να κινηματογραφήσει τη ζωή του, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «The Guardian».

Τώρα, το χωριό θέλει να πάει ένα βήμα παραπέρα κόβοντας το διαδίκτυο. Η κοινότητα Baduy στο Lebak της επαρχίας Banten αποτελείται από δύο ομάδες, το Baduy Dalam και το Baduy Luar, συνολικά περίπου 26.000 άτομα. Οι κάτοικοι του Baduy Luar έχουν υιοθετήσει σύγχρονους τρόπους ζωής, με μερικούς από αυτούς να βασίζονται στο ίντερνετ για να προσελκύσουν τουρίστες και να προωθήσουν τις χειροτεχνίες τους.

Ωστόσο, μια επιστολή εκπροσώπων του Baduy Dalam, με ημερομηνία Ιουνίου και την οποία επικαλείται η εφημερίδα «The Guardian», καλεί τις αρχές να αφαιρέσουν ή να εκτρέψουν τα σήματα του διαδικτύου και να περιορίσουν, να μειώσουν ή να κλείσουν εφαρμογές που μπορεί να επηρεάσουν τα ήθη της νεότερης γενιάς.

«Θεωρείται ότι η ύπαρξη τηλεφώνων/smartphone που μπορούν να ανήκουν σε όλους, συμπεριλαμβανομένων αυτών από το Baduy, οδηγεί σε μείωση της ηθικής της γενιάς μας, η οποία μπορεί να έχει πρόσβαση σε εφαρμογές και μη εκπαιδευτικό περιεχόμενο», αναφέρεται στην επιστολή.

Ο αξιωματούχος του Lebak Anik Sakinah είπε ότι το γραφείο του είχε διαβιβάσει το αίτημα στο υπουργείο Επικοινωνιών και Πληροφοριών της Ινδονησίας.