Με την άνοδο της θερμοκρασίας να είναι στο αποκορύφωμά της, ένα από τα πράγματα που μπορεί να μας χαλαρώσει από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι μια χαλαρωτική μέρα στο σπίτι, παρέα με τη δροσιά. Και αν βρίσκεστε σε τέτοια κατάσταση, τότε οι φωτογραφίες αυτής της εβδομάδας, ίσως, σας κάνουν να ξεχάσετε τον καύσωνα «Κλέων».

Την εβδομάδα που μας πέρασε, οι φωτορεπόρτερ γύρισαν τους παγκόσμιους δρόμους και μας χάρισαν πανέμορφα κλικ από γεγονότα, όπως για παράδειγμα τις ταυρομαχίες της Ισπανίας, τα παιδιά που σπεύδουν σε σιντριβάνια, ψάχνοντας ανάσες δροσιάς, ενώ άλλα, λόγω των ακραίων μουσώνων, περιμένουν στην ουρά για λίγο φαγητό.

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Σε αυτές συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Ελλάδα, Αθήνα: Οι εύζωνες στέκονται αγέρωχοι παρά τα 40αρια

Είτε με παγωνιά, είτε με καύσωνα, οι Εύζωνες δεν φεύγουν από το πόστο τους. Στο σημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, μένουν εκεί και υπομένουν τις ακραίες θερμοκρασίες. Η κατάσταση για τους ίδιους γίνεται ακόμα πιο ανυπόφορη, καθώς η βαριά ενδυμασία τους δεν τους αφήνει να δροσιστούν. Ωστόσο, ευτυχώς για αυτούς, ο στρατιώτης που τους φυλά είναι εκεί, για να σκουπίζει τον ιδρώτα τους.

Τα σιντριβάνια σώζουν από τον καύσωνα «Κλέων»

Σε πίδακες νερού αλλά και σιντριβάνια έσπευσαν ή ήθελαν να τρέξουν όσοι βρέθηκαν στους δρόμους της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας. Με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει μέχρι και τους 42 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές της χώρας, κάποια παιδιά βρήκαν την ευκαιρία να παίξουν με το νερό και να απολαύσουν τη δροσιά του, όπως φαίνεται και από την παραπάνω φωτογραφία. Ευτυχώς, η ανεμελιά δεν κατευνάζεται ούτε από καύσωνες.

Γαλλία: Το 11ο Tour de France μέσα από τα ηλιοτρόπια

Ο 11ος αγώνας του Tour de France έγινε και οι Γάλλοι ξεχύθηκαν στους δρόμους προκειμένου να δώσουν δύναμη στους εκατοντάδες συμμετέχοντες. Ο αγώνας με ποδήλατα των 3.405,6 χιλιομέτρων είναι μια ετήσια γιορτή της Γαλλίας, η οποία έχει ως αφετηρία την Ισπανία, πριν περάσει από τα Πυρηναία και τις Άλπεις, με τελικό προορισμό τα Ηλύσια Πεδία της Γαλλίας. Το πέρασμα από αυτό το χωράφι με ηλιοτρόπια φαίνεται πως χάρισε μια από τις πιο όμορφες εικόνες που αντίκρισαν οι ποδηλάτες.

Ισπανία, Παμπλόνα: Γιορτές για τη λήξη των ταυρομαχιών

Οι ετήσιες ταυρομαχίες της Ισπανίας έλαβαν τέλος για φέτος, με τον ταυρομάχο Cayetano να πίνει κρασί από το κρασοδοχείο καθώς γιορτάζει μετά την έκτη ταυρομαχία. Κατά τη διάρκεια των γιορτών στο φεστιβάλ του San Fermín στην Παμπλόνα. Οι εορτασμοί ξεκινούν με ένα πυροτέχνημα και στο τέλος τραγουδιέται το δημοφιλές τραγούδι Pobre de mí.

Ισλανδία: Η νότια Ευρώπη καίγεται μεταφορικά, αλλά η βόρεια Ευρώπη καίγεται κυριολεκτικά

Το ηφαίστειο Fagradalsfjall κοντά στο βουνό Litli-Hrútur της Ισλανδίας «ξύπνησε» και λάβα βγαίνει από μια σχισμή του. Οι αρχές της Ισλανδίας προειδοποίησαν την Τρίτη τους θεατές να μείνουν μακριά από το ηφαίστειο που εκτοξεύει λάβα, καθώς βλαβερά αέρια βγαίνουν από τη σχισμή στα νοτιοδυτικά της χώρας.

ΗΠΑ: Όσο η Ευρώπη καίγεται, η Αμερική αναμένει τυφώνες

Ακραία καιρικά φαινόμενα συμβαίνουν από τη μία άκρη της γης στην άλλη. Στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Σικάγο, σύννεφα καταιγίδας περνούν πάνω από το κέντρο της πολιτείας και τη συνοικία Bronzeville με κατεύθυνση ανατολικά πάνω από τη λίμνη Μίσιγκαν, όπως φαίνεται από τη φωτογραφία. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία συνέχισε να εκδίδει πολλαπλές προειδοποιήσεις για ανεμοστρόβιλους στην ευρύτερη περιοχή.

Τέξας: Προσπαθώντας να περάσουν τα σύνορα με ασφάλεια

Μετανάστες από το Μεξικό ενώνουν τα χέρια τους, καθώς διασχίζουν τον Ρίο Γκράντε κοντά στο σημείο όπου αναπτύσσονται μεγάλες σημαδούρες που θα χρησιμοποιηθούν ως φράγμα στα σύνορα στο Eagle Pass του Τέξας. Το πλωτό φράγμα θα αναπτυχθεί, σε μια προσπάθεια να εμποδίσει τους μετανάστες να εισέλθουν στο Τέξας από το Μεξικό.

Ινδία, Νέο Δελχί: Οι μουσώνες ξεσπίτωσαν εκατοντάδες ανθρώπους

Άνθρωποι που απομακρύνθηκαν από την περιοχή του πλημμυρισμένου ποταμού Yamuna της Ινδίας, περιμένουν στην ουρά για δωρεάν φαγητό κάτω από μια γέφυρα στο Νέο Δελχί. Κατοικημένες περιοχές κοντά στον ποταμό πλημμύρισαν, βυθίζοντας δρόμους, αυτοκίνητα και σπίτια, με αποτέλεσμα την εκκένωση χιλιάδων ανθρώπων από τις γύρω περιοχές της πρωτεύουσας της χώρας. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αυτή την εβδομάδα μετά από βροχές ρεκόρ λόγω των μουσώνων, που οδήγησαν σε υπεράντληση, κατάρρευση δρόμων, κατάρρευση σπιτιών και κυκλοφοριακό κομφούζιο, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι.