Μια ιδιαιτέρως συγκινητική εβδομάδα έζησε ο Βασιλιάς Κάρολος, καθώς την Πέμπτη βίωσε την πρώτη του νίκη στο Royal Ascot. Το άλογο του 74χρονου βασιλιά, Desert Hero, κέρδισε την κούρσα King George V Stakes κατά την τρίτη ημέρα της πενθήμερης ετήσιας ιπποδρομιακής διοργάνωσης που διεξάγεται στο Άσκοτ της Αγγλίας.

Ο μονάρχης φωτογραφήθηκε με δάκρυα στα μάτια, καθώς παρακολουθούσε τον αγώνα. Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, βασίλισσα Καμίλα, στο βασιλικό θεωρείο, ο Κάρολος εμφανίστηκε συγκινημένος να παρακολουθεί τη νίκη.

Ο ενθουσιασμός του για τη νίκη του αλόγου του, Desert Hero, φαίνεται ότι δεν μπορούσε να συγκρατηθεί, καθώς οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια της απονομής των βραβείων της εκδήλωσης, δείχνουν τον Κάρολο να χτυπάει κατά λάθος το ασημένιο τρόπαιο του νικητή, που δόθηκε σε αυτόν και την Καμίλα.

Επιπλέον, ο θρίαμβος μετέφερε ορισμένα συναισθηματικά δεσμά. Το νικητήριο άλογο του Καρόλου – με αναβάτη τον αναβάτη Tom Marquand – εκτράφηκε και του χαρίστηκε από την αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία, επίσης, ήταν παθιασμένη με τα καθαρόαιμα άλογα, όπως αναφέρεται στο ανέφερε insider.com.

Τη στιγμή του θανάτου της τον Σεπτέμβριο του 2022, η βασίλισσα είχε στην ιδιοκτησία της πάνω από 100 άλογα. Ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη μεταξύ των ιπποδρομιακών κύκλων, καθώς από το 1988 είχε συμμετάσχει σε 3.441 ιπποδρομίες και είχε κερδίσει 566 από αυτές στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μόνο στο Royal Ascot, η βασίλισσα κατάφερε να αναδείξει 24 νικητές στα 60 χρόνια που συμμετείχαν τα άλογά της. Από ότι φαίνεται, ο βασιλιάς Κάρολος έχει κληρονομήσει το πάθος του για το χόμπι από την εκλιπούσα Βασίλισσα.

Η Καμίλα και ο Κάρολος δεν είναι μακράν τα μόνα μέλη της βασιλικής οικογένειας που παρακολούθησαν φέτος το Royal Ascot πριν αυτό ολοκληρωθεί το Σάββατο.

Η πριγκίπισσα Άννα, οι πριγκίπισσες Ευγενία και Βεατρίκη, η Zara Tindall και η Sophie, δούκισσα του Εδιμβούργου, έχουν επίσης φωτογραφηθεί να απολαμβάνουν τις εορταστικές εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Σύμφωνα με την παράδοση και τηρώντας τον αυστηρό ενδυματολογικό κώδικα της εκδήλωσης, όλες έχουν βγει με τα μεγαλύτερα καπέλα.