Απόγονος δύο πλούσιων επιβατών της Α΄ Θέσης του Τιτανικού, που πνίγηκαν όταν το υπερωκεάνιο βυθίστηκε το 1912, είναι η σύζυγος του Στόκτον Ρας, του διευθύνοντος συμβούλου της OceanGate και χειριστή του υποβρυχίου Titan, που χάθηκε την Κυριακή στο Βόρειο Ατλαντικό.

Όπως μεταδίδουν οι New York Times, η Γουέντι Ρας είναι τρισέγγονη του Ισιντόρ Στράους, που γεννήθηκε το 1845, συνιδρυτή των πολυκαταστημάτων Macy’s στις ΗΠΑ και της Άιντα Στράους. Το ζευγάρι ήταν από τους πλουσιότερους επιβάτες στο παρθενικό ταξίδι του Τιτανικού, όταν προσέκρουσε σε παγόβουνο και βυθίστηκε παρασέρνοντας πάνω από 1.500 ψυχές στον υγρό του τάφο.

Η κυρία Ρας, παντρεύτηκε τον Στόκτον Ρας το 1986. Η σελίδα της στο LinkedIn λέει ότι έχει συμμετάσχει σε τρεις αποστολές OceanGate στα συντρίμμια του Τιτανικού τα τελευταία δύο χρόνια και πως εργάζεται ως διευθύντρια επικοινωνίας της εταιρείας. Όπως σημειώνει το Μέσο, δεν ήταν δυνατή η άμεση επικοινωνία με την κα Rush για σχόλια σχετικά με τι συμβάν.

Οι πρόγονοι της κυρίας Ρας στον Τιτανικό είναι ίσως περισσότερο γνωστοί για την τραγική ιστορία αγάπης τους. Οι επιζώντες της καταστροφής είχαν πει ότι είδαν τον Ισιδόρ Στράους να αρνείται να καθίσει σε σωσίβια λέμβο, όταν γυναίκες και παιδιά περίμεναν ακόμη να φύγουν από το βυθιζόμενο πλοίο. Η Ida Straus, η επί τέσσερις δεκαετίες σύζυγός του, δήλωσε ότι δεν θα άφηνε τον σύζυγό της και οι δυο τους εθεάθησαν να στέκονται χέρι-χέρι στο κατάστρωμα του Τιτανικού καθώς το πλοίο βυθιζόταν.

Την τραγική τους ιστορία απαθανάτισε και ο Τζέιμς Κάμερον στην ταινία «Τιτανικός» του 1997,  που δείχνει σε μια σκηνή ένα ζευγάρι ηλικιωμένων να παραμένουν αγκαλιασμένοι στο κρεβάτι την ώρα που το πλοίο πλημμυρίζει.