Τη στιγμή που η ακτοφυλακή των ΗΠΑ δίνει μάχη με τον χρόνο για να εντοπίσει το υποβρύχιο που εξαφανίστηκε κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού, πρώην επιβάτης αποκάλυψε ότι υπέγραψε χαρτί που έλεγε ότι «μπορεί να πεθάνει».

Σύμφωνα με το bbc.com, ο πρώην ταξιδιώτης τόνισε πως είναι μια υποχρεωτική διαδικασία, στην οποία περιγράφεται λεπτομερώς ότι ο επιβάτης αναλαμβάνει την ευθύνη και το ρίσκο της αποστολής.

«Υπογράφεις μια τεράστια δήλωση, που απαριθμεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ότι μπορεί να πεθάνεις στο ταξίδι», είπε χαρακτηριστικά ο Μάικ Ράις.

«Αναφέρουν τον θάνατο τρεις φορές στην πρώτη σελίδα, οπότε δεν είναι ποτέ μακριά από το μυαλό σου», είπε και πρόσθεσε πως «έτσι, κάποιος που βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση δεν αιφνιδιάζεται. Όλοι ξέρετε σε τι μπλέκεστε».

«Είναι πραγματική εξερεύνηση, δεν είναι διακοπές. Δεν είναι αναζήτηση συγκίνησης, ούτε ελεύθερη πτώση με το αλεξίπτωτο. Πρόκειται για εξερευνητές και ταξιδιώτες που θέλουν να δουν κάτι», ανέφερε στη συνέχεια.

Όπως δήλωσε, έχει ταξιδέψει τρεις φορές με το υποβρύχιο, ενώ κάθε φορά χάνονταν οι επικοινωνίες. Ωστόσο, είπε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι πρόκειται για ένα κακοφτιαγμένο πλοίο ή οτιδήποτε άλλο. Απλώς, όλα αυτά είναι νέα τεχνολογίας και τα μαθαίνουν στην πορεία», είπε. «Θυμηθείτε τις πρώτες μέρες του διαστημικού προγράμματος».