Η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα σε αγρόκτημα φράουλας κοντά στο Βερολίνο είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δέκα άτομα που βρίσκονταν εκεί. Ο πυκνός καπνός ήταν ορατός σε απόσταση χιλιομέτρων από το σημείο.

Στο «χωριό φράουλας Karl», το οποίο δέχεται καθημερινά επισκέπτες και κυρίως παιδιά, η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον αχυρώνα για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους, ενώ οι χώροι ήταν γεμάτοι επισκέπτες. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στο σημείο επιχείρησαν 60 πυροσβέστες. Εννέα άτομα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα λόγω αναθυμιάσεων, ενώ ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης.

Ο επικεφαλής της επιχείρησης, Ρόμπερτ Νταλ, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η ζημιά είναι περιορισμένη και διαβεβαίωσε ότι το χωριό θα είναι και πάλι από αύριο ανοιχτό για τους επισκέπτες. Το «χωριό της φράουλας» αποτελεί εξαιρετικά δημοφιλή προορισμό για οικογένειες, προσφέρει διάφορες δραστηριότητες με θέμα πάντα τη φράουλα και δέχεται περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες τον χρόνο.