Ο Νίκος Χριστοδουλίδης επισκέφθηκε την Ιερουσαλήμ και συναντήθηκε με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, με τον δεύτερο να τονίζει πως είναι αρκετά υποσχόμενη η συμμαχία ανάμεσα στο Ισραήλ και την Κύπρο στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ καλωσορίζοντας τον Κύπριο Πρόεδρο, είπε, μεταξύ άλλων, ότι Ισραήλ και Κύπρος έχουν εξαίρετες σχέσεις και έχουν δημιουργήσει μια συμμαχία στην Ανατολική Μεσόγειο μαζί με άλλες χώρες, σημειώνοντας ότι η τριμερής συνεργασία που αναπτύχθηκε και με την εμπλοκή και των ΗΠΑ, αποτελεί μια πολύ σταθερή, υποσχόμενη συμμαχία.

Πρόσθεσε ότι οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν να οικοδομούν στους τομείς της οικονομίας, της άμυνας, των πληροφοριών και της πολιτικής συνεργασίας σε διεθνή φόρουμ.

Είπε, επίσης, ότι προσβλέπει να επισκεφθεί την Κύπρο με την ευκαιρία της τριμερούς Συνόδου που θα γίνει στη Λευκωσία και συνεχάρη τον κ. Χριστοδουλίδη για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε, μεταξύ άλλων, ότι ο ίδιος βρίσκεται στο Ισραήλ, παρά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που λαμβάνουν χώρα, τις οποίες καταδικάζει απόλυτα, «στέλνοντας έτσι ένα ξεκάθαρο και ισχυρό μήνυμα για τη στρατηγικής φύσης σχέση μεταξύ των δύο χωρών».

Πρόσθεσε ότι «είμαι εδώ για να δούμε πώς μπορούμε να ενισχύσουμε τις ήδη εξαίρετες διμερείς μας σχέσεις, αλλά και για να συζητήσουμε τις περιφερειακές εξελίξεις, και πώς μπορούμε να εργαστούμε μαζί, δύο προβλέψιμες Δημοκρατίες στην Ανατολική Μεσόγειο, στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, ώστε να δημιουργήσουμε ένα σταθερό μέλλον.

Εξάλλου, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακάθισε σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου (Κνεσέτ) Amir Ohana, στην Ιερουσαλήμ.