Έξι άτομα, ανάμεσά τους και ένα παιδί 8 ετών, πέθαναν μετά από τσιμπήματα μελισσών όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαίναν στη Νικαράγουα έπεσε σε φαράγγι στο οποίο υπήρχαν μελίσσια. Το δυστύχημα σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα, όταν το λεωφορείο που κατευθυνόταν στην πόλη Σαν Σεμπαστιάν ντε Γιάλι βγήκε εκτός δρόμου μετά από μηχανική βλάβη, έπεσε στο φαράγγι και κατέληξε σε μελίσσια.

Όπως μεταδίδει η New York Post, στο λεωφορείο επέβαιναν περίπου 60 άτομα περίπου 45 εκ των οποίων τσιμπήθηκαν από τις μέλισσες. Όλοι οι άνθρωποι επέζησαν από την αρχική σύγκρουση, αλλά στο λεωφορείο επιτέθηκε ένα σμήνος φονικών αφρικανοποιημένων μελισσών. Οι επιβάτες τσιμπήθηκαν επανειλημμένα από τα έντομα, με αποτέλεσμα έξι άτομα να χάσουν τη ζωή τους. Μεταξύ των νεκρών είναι και η 8χρονη, Andrea Carolina. Άλλοι 14 επιβάτες τραυματίστηκαν σοβαρά. Στη σελίδα του AFMA στο Facebook αναρτήθηκε αργότερα βίντεο με τοπικούς πυροσβέστες να φτάνουν στο σημείο και να ψεκάζουν αφρό για να καταστείλουν το σμήνος ενώ πρώτα βοήθησαν τα παιδιά.

Οι ανησυχητικές φωτογραφίες δείχνουν επιζώντες με εκατοντάδες επώδυνα τσιμπήματα απλωμένα στο σώμα τους. Η αφρικανοποιημένη μέλισσα, γνωστή και ως «μέλισσα δολοφόνος», είναι μια διασταύρωση μεταξύ της ευρωπαϊκής μέλισσας και της αφρικανικής μέλισσας.

Αφρικανικές μέλισσες εισήχθησαν στη Βραζιλία το 1956 για να αυξηθεί η παραγωγή μελιού στη χώρα. Ωστόσο, την επόμενη χρονιά, αρκετές μέλισσες «δραπέτευσαν» από ένα μελισσοκομείο και άρχισαν να αναπαράγονται με ευρωπαϊκές μέλισσες. Σύμφωνα με το Smithsonian, οι διασταυρωμένες αφρικανικές μέλισσες θεωρούνται πολύ πιο επικίνδυνες από τις κανονικές μέλισσες επειδή αντιδρούν 10 φορές πιο γρήγορα και μπορούν να τσιμπήσουν έως και 10 φορές περισσότερο.

Οι αφρικανοποιημένες μέλισσες έχουν προκαλέσει περισσότερους από 1.000 θανάτους στη Βραζιλία από τα μέσα της δεκαετίας του 1950 και έχουν φτάσει βόρεια σε χώρες όπως η Νικαράγουα και οι Ηνωμένες Πολιτείες.