Η πολιτική συζήτηση στο Βέλγιο τα τελευταία 24ωρα έχει… ανάψει γύρω από τη συμμετοχή του επικεφαλής του γαλλόφωνου κόμματος MR, Zoρζ-Λουί Μπουσέ σε reality show.

Η εκπομπή, ονομάζεται «Ειδικές Δυνάμεις: Όποιος τολμά κερδίζει» και όπως εξηγεί η εφημερίδα Brussels Times, σε αυτή συμμετέχουν 11 διασημότητες – συμπεριλαμβανομένων τραγουδιστών, ηθοποιών και αθλητών – οι οποίες παρακολουθούν μια εξαήμερη εκπαίδευση στην έρημο του Μαρόκου για να ενταχθούν στις ειδικές δυνάμεις, την επίλεκτη μονάδα του βελγικού στρατού.

Αν και αρκετές γαλλόφωνες εφημερίδες θέτουν ερωτήματα για την αυξανόμενη προβολή των πολιτικών στη φλαμανδική τηλεόραση ενόψει των εκλογών του 2024, η κριτική που ασκήθηκε στον Μπουσέ επικεντρώθηκε έντονα στο πώς η εκπαίδευση των ειδικών δυνάμεων αποκάλυψε τον πραγματικό του χαρακτήρα, σημειώνουν οι Brussels Times. «Ένα φαινομενικά αλαζονικό παιδί του μπαμπά που, κατά τη διάρκεια των τεστ της στρατιωτικής εκπαίδευσης, τα πήγε στραβά σχεδόν σε σημείο παρωδίας», αναφέρει η φλαμανδική εφημερίδα De Morgen, επισημαίνοντας ότι στην αρχή, οι άλλοι διαγωνιζόμενοι τον έβρισκαν ακόμα διασκεδαστικό, αλλά κανείς δεν γελούσε στο τέλος.

Ο Ζορζ-Λουί Μπουσέ δεν είναι ο πρώτος πολιτικός που εμφανίστηκε σε ένα πρόγραμμα ψυχαγωγίας. Ο Φλαμανδός σοσιαλιστής ηγέτης Κόνερ Ρουσό ήταν κρυμμένος με κουστούμι κουνελιού στο The Masked Singer, η υπουργός Εσωτερικών Ανελί Βερλίντεν ταξίδεψε στην Ελλάδα για την εκπομπή Viva La Feta και ο υπουργός Δικαιοσύνης Βίνσεντ Βαν Κουίκενμπορν πέρασε τέσσερις ημέρες στη φυλακή για το «Recht naar de gevangenis».