Οι συμμορίες με μηχανόβιους και η εγκληματικότητα του αμερικανικού Νότου ρομαντικοποιούνται από τη βιομηχανία -και όχι μόνο- του θεάματος, όμως μυστικός πράκτορας του FBI αποκαλύπτει την πραγματικότητα. Πορνεία, ναρκωτικά και κυρίως ακροδεξιά τρομοκρατία είναι τα τρία πράγματα που συνθέτουν αυτές τις ομάδες.

Άτομα που πιστεύουν ότι ο κόσμος κυβερνάται από τεράστιες σαύρες, δολοφονούν τους εραστές τους γιατί «μετανιώνουν» για την ομοφυλοφιλία τους και σχεδιάζουν να σκοτώσουν τους γείτονες τους, είναι μερικά από τα βασικά μέλη αυτών των οργανώσεων.

Ο πράκτορας Scott -το αληθινό όνομα δεν αποκαλύπτεται για λόγους ασφαλείας- έχει διεισδύσει στην πλειοψηφία των οργανώσεων (ακόμη και στην Κου-Κλουξ-Κλαν) και οδηγήσει στη φυλακή εκατοντάδες άτομα. Μιλώντας στο περιοδικό Rolling Stone και τον δημοσιογράφο Mike Belleme, χαρακτηρίζει τα παραπάνω άτομα ως «ρατσιστές γκάνγκστερ που βγάζουν στην πορνεία τις γυναίκες τους».

Χαρακτηριστικά, δείχνει τις φωτογραφίες δύο νεαρών και λέει: «Αυτός ο έφηβος που έχει κούρεμα σαν μπολ και είναι ντυμένος σαν σκιάχτρο, είναι ο Dylann Roof. Σκότωσε εννέα ανθρώπους σε μια εκκλησία. Και αυτός με τα χοντρά γυαλιά είναι ο Patrick Crusius. Δολοφόνησε 23 άτομα σε Walmart στο Τέξας. Οπότε μη διανοηθείτε ούτε στιγμή, πως ξέρετε ποιοι είναι, επειδή είδατε τις εφηβικές φωτογραφίες τους στα social media».

«Το θέατρο θα σε σκοτώσει»

Ο πράκτορας ανήκει στους UCEs του FBI, δηλαδή είναι ένας από τους περίπου 600 μυστικούς σε όλες τις ΗΠΑ, που ζουν αποκλειστικά ως παράνομοι όλοι τη ζωή τους, ώστε να αποκαλύπτουν εγκληματικές οργανώσεις. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Scott εκ πρώτης όψεως είναι ένας στερεοτυπικός κάτοικος του αμερικανικού Νότου. Ένας λευκός γιγαντόσωμος άντρας που φοράει συνέχεια αμάνικα, πίνει ουίσκι σε καθημερινή βάση και του αρέσει να βρίζει όλη την ώρα.

«Αυτό που κάνω δεν είναι υποκριτική, γιατί το θέατρο θα σε σκοτώσει», λέει χαρακτηριστικά και τονίζει ότι «απλώς κυκλοφορώ με πιο σκούρες αποχρώσεις του εαυτού μου». Σύμφωνα με τον ίδιο, ο μυστικός πράκτορας είναι «μια ιδιοφυΐα που διαχειρίζεται τον εαυτό της και όχι ένας αστυνομικός με πολιτικά που κρύβει κάμερες κάτω από τα ρούχα του». «Αν δεν είχα παίξει ράγκμπι στο κολέγιο και δεν ήμουν φίλος με πολλούς μαύρους, μπορεί να είχα μοιραστεί μερικές από τις απόψεις τους. Ναι, όχι, μάλλον όχι. Δεν είμαι πολύ ανόητος», λέει για τον λόγο που δεν ακολουθεί τις απόψεις ορισμένων κατοίκων του Νότου. Εργάζεται για 25 χρόνια ως μυστικός πράκτορας, ενώ έχει περάσει από πάρα πολλές εγκληματικές οργανώσεις.

Μάλιστα, τονίζει ότι αντέχει να κάνει τη δουλειά του, όχι από πίστη σε κάποιο ιδεώδες, αλλά γιατί τρομοκρατείται από τα άτομα που κυκλοφορούν στους δρόμους και ταυτόχρονα περνούν απαρατήρητα, ενώ διαθέτουν και δύναμη.

Παραθέτοντας μια σειρά από φωτογραφίες μηχανόβιων και ακροδεξιών τρομοκρατών που έχει αποκαλύψει στις αρχές, αναφέρει: «Αυτός είναι ο Nicholas Giampa και σκότωσε τους γονείς της κοπέλας του επειδή δεν ήθελαν να βγαίνει με υπέρμαχο της λευκής φυλής. Αυτός είναι ο Devon Arthurs και σκότωσε τους δύο συγκατοίκους του. Ο Samuel Woodward βγήκε ραντεβού με έναν ομοφυλόφιλο και μετά τον μαχαίρωσε μέχρι θανάτου, γιατί έκαναν σεξ».

Οι δύο χαρακτηριστικές υποθέσεις

Ο πράκτορας Scott έχει υπάρξει μέλος σε πάρα πολλές εγκληματικές οργανώσεις. Από την Κου-Κλουξ-Κλαν, μέχρι και τους Outlaws, μια συμμορία μηχανόβιων που ανταγωνίζεται σε μέγεθος τους Hells Angels. Εντούτοις, με βάση τον ίδιο, έχουν ξεχωρίσει δύο περιπτώσεις, επειδή αποδεικνύουν πως οι συμμορίες συνδέονται με την ακροδεξιά, τη θρησκεία και το κράτος.

Αρχικά, περιγράφει την εμπειρία που έζησε στη νεοναζιστική οργάνωση «Base», της οποίας τα μέλη μοιάζουν με παραδοσιακούς κατοίκους του Νότου, τόσο εμφανισιακά, όσο και από το γεγονός πως λατρεύουν τα όπλα, ενώ έχουν υπηρετήσει στους πεζοναύτες. Όμως έχουν βρώμικα μυστικά. Συγκεκριμένα, έχουν δολοφονήσει το λιγότερο από ένα άτομο -και όχι στον πόλεμο-, ενώ πωλούν ναρκωτικά και πιστεύουν σε παγανιστικές θρησκείες.

Έτσι, η πρώτη τους συνάντηση γίνεται βράδυ σε ένα ξέφωτο, όπου φέρνουν για θυσία έναν τράγο, υπό τους ήχους σκανδιναβικών ψαλμωδιών. Όλοι κάθονται σε ένα κύκλο και προσπαθούν με ένα μαχαίρι να κόψουν τον λαιμό του. Επειδή όμως αποτυγχάνουν, κάποιος τραβάει ένα πιστόλι και πυροβολεί δύο φορές, ενώ έχει κλειστά μάτια «για να μη χαλάσει τη στιγμή».

«Ο ηλίθιος μπορούσε να μας σκοτώσει. Δεν έβλεπε και σημάδευε σχεδόν εμάς. Όμως και οι άλλοι είναι χαζοί. Τον είδαν και τους άρεσε η εικόνα, αδιαφορώντας για τη ζωή τους», λέει χαρακτηριστικά.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Οι Luke Austin, Jacob Kaderli και Michael Helterbrand, μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης «Base»

Έπειτα, η δεύτερη περίπτωση αφορά τους «Μαθητές του Άριου Έθνους», παρακλάδι της οργάνωσης «Άρια Έθνη» που ίδρυσε ο ιερέας Richard Butler τη δεκαετία του 1970. Το κύκλωμα δραστηριοποιείται στο Τενεσί τη δεκαετία του ‘90 και διακινεί όπλα, ναρκωτικά και πόρνες. Αρχίζει λοιπόν, να αποκτάει τεράστια δύναμη και να συγκρούεται ανοιχτά με τον Butler.

Εκείνος για να κατευνάζει τις αντιδράσεις, ανακοινώνει πως θα αναγνωρίσει τα μέλη, όμως αν κάτσουν μαζί του και διαβάζουν την Καινή Διαθήκη, σε ειδική εκδήλωση. Με αυτό τον τρόπο νομιμοποιεί ένα από τα πιο βάρβαρα κυκλώματα με διασυνδέσεις μέχρι και το κράτος. Χαρακτηριστικά, ένας από τους εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση, πουλάει κιλά κοκαΐνης στον Scott, την οποία διαθέτει στη συνέχεια στους «Μαθητές του Άριου Έθνους».

Αύξηση των εγκλημάτων μίσους

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι άνθρωποι θεωρούν πως τα εγκλήματα μίσους στις ΗΠΑ προέρχονται από ψυχικά ασταθή άτομα ή είναι «κλασικές αξιόποινες πράξεις», που διογκώνονται για πολιτικούς λόγους.

Όμως, οι αμερικανικές αρχές διαφωνούν τελείως και τονίζουν πως η πλειοψηφία των δραστών έχει μεγαλώσει σε οικογένειες και κοινωνίες που όχι μόνο υποστηρίζουν, αλλά και προωθούν αυτό τον τρόπο σκέψης και δράσης. «Έχουμε δει τεράστιες αυξήσεις σε συνωμοσίες και πράξεις που διαπράττονται από εγχώριους τρομοκράτες», λέει ο Bruce Hoffman, καθηγητής του Georgetown.

Μέλη της συμμορίας μηχανόβιων Hells Angels

Μάλιστα, η Rita Katz, ιδρύτρια και διευθύντρια του SITE Intelligence Group, τονίζει πως «εγώ και η ομάδα μου ξαγρυπνούσαμε τις νύχτες κλωτσώντας τους τοίχους, γιατί υπάρχουν 1,5 εκατομμύριο τύποι στο διαδίκτυο που σχεδιάζουν δολοφονίες μίσους».

«Είμαστε σε μια εποχή, όπου δεν μπορούμε να κάνουμε λάθος μια φορά», λέει ο πράκτορας Scott και προσθέτει πως «υπάρχουν πολύ περισσότεροι από αυτούς σε σχέση με εμάς τους μυστικούς».