Στην Αθήνα αναμένεται να αφιχθεί αύριο ο πρωθυπουργός της Αλβανίας με αφορμή τα εγκαίνια μιας… έκθεσης ζωγραφικής. Εάν αναρωτιέσαι πόσο σημαντική μπορεί να είναι μια έκθεση που τον κάνει να πάρει την απόφαση να έρθει στην ελληνική πρωτεύουσα, η απάντηση είναι απλή: Πρόκειται για έκθεση με δικά του έργα τέχνης που θα παρουσιαστούν στο Ζάππειο Μέγαρο.

Η επίσκεψη θα είναι ανεπίσημη αλλά αυτό δεν θα τον εμποδίσει να έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας μας. Ειδικότερα, αναμένεται να φθάσει στον διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» το μεσημέρι της Δευτέρας και θα ξεκινήσει άμεσα μια σειρά συναντήσεων, και πρώτα απ’ όλα με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια με τον οποίο θα έχει και γεύμα εργασίας όπου θα παραστεί και η ΥΠΕΞ της γειτονικής χώρας, Olta Xhacka.

Το απόγευμα, ο κ. Ράμα θα εγκαινιάσει την έκθεση με τους πίνακες ζωγραφικής του, παρέα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τον οποίο θα δειπνήσει το βράδυ, ενώ την επόμενη ημέρα, την Τρίτη δηλαδή, θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για επαφές με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η ατζέντα του Αλβανού πρωθυπουργού θα ολοκληρωθεί με τη συμμετοχή του στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών όπου θα συμμετέχουν επιχειρηματίες και επικεφαλής μεγάλων εταιρειών.