Ο κυβερνήτης του Ουαϊόμινγκ υπέγραψε την Παρασκευή νομοσχέδιο για την απαγόρευση των χαπιών άμβλωσης, το οποίο πλέον τίθεται σε ισχύ στην συγκεκριμένη πολιτεία. Την ίδια ώρα, ομοσπονδιακός δικαστής στο Τέξας εξετάζει το ενδεχόμενο απαγόρευσής των χαπιών μιφεπριστόνης σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ, κατόπιν προσφυγής πολέμιων των αμβλώσεων στις αρχές του μήνα.

Οι νομικές διαμάχες για το δικαίωμα στην άμβλωση έχουν ενταθεί στις ΗΠΑ μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που ανέτρεψε πέρυσι την ιστορική απόφαση του 1973 η οποία το προστάτευε σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Έκτοτε 12 από τις 50 αμερικανικές πολιτείες έχουν απαγορεύσει εντελώς τις αμβλώσεις, ενώ αρκετές άλλες έχουν υιοθετήσει πολύ αυστηρούς περιορισμούς.

Κλινικές που προσφέρουν υπηρεσίες άμβλωσης αναφέρουν ότι σε περίπτωση απαγόρευσης της μιφεπριστόνης, θα καταφύγουν σε σκευάσματα μισοπροστόλης για την φαρμακευτική διακοπή της κύησης. Η αποκλειστική χρήση σκευασμάτων μισοπροστόλης δεν θεωρείται πάντως εξίσου αποτελεσματική.