Διασώστες από κάθε γωνιά του κόσμου βρίσκονται στην Τουρκία και καταβάλλουν καθημερινά, ακόμα και τώρα μία εβδομάδα μετά, υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εντοπίσουν ζωντανούς μέσα στα ερείπια, που προκάλεσε ο φονικός σεισμός. Και εκεί που όλοι πίστευαν ότι μέσα από τα συντρίμμια θα έβρισκαν οι διασώστες μόνο πτώματα, έρχονται δύο συγκλονιστικές επιχειρήσεις, για να επιβεβαιώσουν ότι η ελπίδα δεν έχε πεθάνει ακόμα.

Το πρώτο θαύμα συνέβη όταν ανέσυραν ζωντανή τη Miray, ένα 6χρονο κορίτσι, στο Adiyaman 178 ώρες μετά από ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία.

Λίγο νωρίτερα ακόμα δεύτερο θαύμα είδε το φως, σύμφωνα με το πρακτορείο ANADOLU. Μια γυναίκα διασώθηκε μετά από 176 ώρες μετά τον πρώτο σεισμό στις 6 Φεβρουαρίου. Δεκάδες διασώστες με το που την απεγκλώβισαν της πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες.

Στο μεταξύ διασώστες στην Καχραμανμαράς δήλωσαν ότι έχουν επαφή με μία ηλικιωμένη γυναίκα, την κόρη της και το μωρό της τελευταίας που βρίσκονται εγκλωβισμένες σε δωμάτιο τριώροφου κτιρίου. Ένας ακόμη άνθρωπος πιθανόν να βρίσκεται σε διπλανό δωμάτιο.

Τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν να σπάσουν έναν τοίχο για να φτάσουν σε αυτούς, αλλά μία κολώνα τους καθυστερεί. Ισπανοί διασώστες, ο τουρκικός στρατός και η αστυνομία εργάζονται στο κτίριο, το οποίο δεν έχει καταρρεύσει ολοσχερώς.

«Δεν γνωρίζουμε αν είναι ζωντανές. Απλώς εντοπίσαμε θερμότητα με τις θερμοκάμερες, αλλά δεν έχουν κάνει κανέναν ήχο», δήλωσε Τούρκος στρατιώτης στο Reuters.