Το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) της Γερμανίας υποστηρίζει ότι οι γυναίκες θα πρέπει να μπορούν να κάνουν τόπλες στις πισίνες, καθώς θεωρούν «λάθος» να αναγκάζεται κάποια να καλύψει αναγκαστικά το στήθος της.

Σύμφωνα με την bild.de, πριν λίγο καιρό έγινε το συνέδριο του κόμματος στη Στουτγάρδη και εκεί διατυπώθηκε γραπτώς το παραπάνω αίτημα με τίτλο: «Ελευθερώστε τις θηλές». Στόχος των υποστηρικτών αυτής της ιδέας, είναι οι γυναίκες να μπορούν μόνο στις πισίνες να κυκλοφορούν με ακάλυπτο το στήθος σε περίπτωση που το θελήσουν.

Χαρακτηριστικά, η γενική γραμματέας του FDP, Γιούντιθ Σκάντενλι, δήλωσε πως «καθένας πρέπει να μπορεί να κολυμπά όπως θέλει».

Μάλιστα, ο 63χρονος Έντγκαρ Κοσλόφσκι, πρόεδρος της ομοσπονδιακής ένωσης ναυαγωσωστών ανέφερε πως «στις δεκαετίες του ’80 και του ’90, σχεδόν το 30% των νεαρών γυναικών δεν φορούσαν μπικίνι. Σήμερα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Στη δημοτική πισίνα μου στο Έτενχαιμ είδα το καλοκαίρι μόνο δύο γυναίκες να κάνουν τόπλες, αν και η διεύθυνσή μας το επιτρέπει. Κάθε ιδιοκτήτης πισίνας πρέπει να αποφασίζει μόνος του αν θα επιτρέψει στις γυναίκες να κάνουν τόπλες ή όχι».