Καθημερινά οι ειδήσεις είναι πολλές που απασχολούν την παγκόσμια κοινή γνώμη. Έμπειροι φωτορεπόρτερ καλύπτουν επαγγελματικά τα μεγάλα γεγονότα και τα μεταφέρουν μέσα από τις φωτογραφίες τους.

Το γεγονός ότι μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις είναι αποδεδειγμένο. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Σε αυτές συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Πλήθος κόσμου στον Άγιο Πέτρο για να αποχαιρετίσει τον Πάπα Βενέδικτο

Πλήθος κόσμου έφτανε για να δει το σώμα του Ομότιμου Πάπα Βενέδικτου XVI, που βρισκόταν στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Ο Πάπας Βενέδικτος πέθανε στις 31 Δεκεμβρίου 2022, σε ηλικία 95 ετών. Ο κόσμος έκανε ουρά για να αποτίσει σεβασμό στον επίτιμο Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ’ που ενώ βρισκόταν ξαπλωμένος μέσα στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου. Ο Γερμανός θεολόγος που θα μείνει στη μνήμη ως ο πρώτος Πάπας εδώ και 600 χρόνια που παραιτήθηκε, πέθανε σε ηλικία 95 ετών. Η κηδεία του Πάπα έγινε την Πέμπτη 05/01 μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες πιστούς που έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία για το ύστατο χαίρε.

Το τελευταίο αντίο στον «βασιλιά της μπάλας», Πελέ

Η 29η Δεκεμβρίου 2022 είναι μια μέρα που στιγμάτισε για πάντα το ποδόσφαιρο αφού είναι αυτή στην οποία έφυγε από τη ζωή ο Πελέ και η 3η Ιανουαρίου 2023 είναι μια μέρα που θα θυμάται για πάντα η Βραζιλία, αφού εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου είπαν το τελευταίο «αντίο» στον θρύλο του ποδοσφαίρου.

Παγκόσμια ανησυχία για την έξαρση κορονοϊού στην Κίνα

Την ώρα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σοκαριστικές εικόνες από την Κίνα με πολίτες να φέρεται να καίνε τους νεκρούς στο δρόμο, καθώς τα κρεματόρια και τα νεκροτομεία έχουν γεμίσει ασφυκτικά, ο μηχανισμός αντιμετώπισης κρίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης «ενεθάρρυνε σθεναρά» την Τετάρτη τα κράτη μέλη να ζητούν οι ταξιδιώτες από την Κίνα να υποβάλλονται σε μοριακά τεστ το πολύ 48 ώρες πριν από την αναχώρηση. Στη φωτογραφία ένας νλελιβεράς φτιάχνει τη μάσκα του καθώς οδηγεί το ποδήλατό του φορτωμένο με ηλεκτρονικά είδη πελατών σε έναν δρόμο του Πεκίνου.

Η χρυσή μεταγραφή του Ρονάλντο

Το μεγαλύτερο deal της χρονιάς στο ποδόσφαιρο ήταν η «χρυσή» μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο από την Αλ Νασρ για την επόμενη διετία. Ο CR7 άφησε τη Γιουνάιτεντ και θα αγωνίζεται στη Σαουδική Αραβία. Στα 38 του χρόνια ο ποδοσφαιριστής θα λάβει το αστρονομικό ποσό των 400 εκατ. ευρώ!

Ο χειμώνας μοιάζει καλοκαίρι ακόμα και στις Άλπεις

Μεγάλο μέρος των Άλπεων δείχνει διαφορετικό τον φετινό χειμώνα και προκαλεί έντονη ανησυχία για τις επιπτώσεις της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής. Στη φωτογραφία φαίνονται άνθρωποι που κάνουν σκι σε μια πλαγιά στο Filzmoos νότια του Σάλτσμπουργκ, στην Αυστρία, την Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2023. Η αραιή χιονόπτωση και ο ασυνήθιστα ζεστός καιρός σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης επιτρέπουν στο πράσινο γρασίδι να καλύψει πολλές βουνοκορφές σε όλη την περιοχή όπου κανονικά υπάρχει χιόνι. Το ασυνήθιστο γεγονός έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στους χειριστές πίστας σκι αλλά και στους λάτρεις του Alpine White αυτή την εποχή. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως φέτος το πρωτάθλημα σκι θα  θα πραγματοποιηθεί φέτος αποκλειστικά με τεχνητό χιόνι.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ποδαρικό με επιθέσεις

Μετά το κρεσέντο επιδρομών των ρωσικών δυνάμεων το 2022 στην Ουκρανία και την αρχή της νέας χρονιά καταγράφονται νέες επιθέσεις από Ρώσους σε διάφορες περιοχές της χώρας. Στη φωτογραφία ένας κάτοικος κοιτάζει το κατεστραμμένο σπίτι του μετά από ρωσικό βομβαρδισμό στο Kherson της Ουκρανίας, την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023. Από την πλευρά του το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) ανακοίνωσε ότι 80 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν από πυραυλικό πλήγμα στην πόλη Τοκμάκ στην περιοχή της Ζαπορίζια την νύχτα της 3ης Ιανουαρίου.