Τουλάχιστον 28 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Νέας Υόρκη, οι περισσότεροι από αυτούς στο Μπάφαλο, από τη χιονοθύελλα, τη χειρότερη των τελευταίων δεκαετιών που πλήττει τις ΗΠΑ.

Αξιωματούχος της πολιτείας δήλωσε, σύμφωνα με το BBC, ότι ορισμένοι άνθρωποι είχαν παγιδευτεί στα αυτοκίνητά τους για περισσότερες από δύο ημέρες κατά τη διάρκεια της φονικής χιονοθύελλας.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι μέχρι την Τρίτη αναμένεται χιόνι που θα φτάνει έως και 23 εκατοστά.

Η χιονοθύελλα που πλήττει περιοχές από τον Καναδά έως τα σύνορα με το Μεξικό έχει προκαλέσει τον θάνατο 56 ανθρώπων.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ενέκρινε τη χορήγηση βοήθειας από το ομοσπονδιακό κράτος στη Νέα Υόρκη, μετά την ακραία χιονοθύελλα. «Η καρδιά μου είναι με εκείνους που έχασαν αγαπημένα πρόσωπα αυτό το Σαββατοκύριακο των εορτών» έγραψε στο Twitter.

«Μπορούμε να δούμε κατά κάποιο τρόπο το φως στην άκρη του τούνελ, αλλά δεν είναι το τέλος ακόμα» είπε ο Mark Poloncarz, από την κομητεία Erie, όπου βρίσκεται το Μπάφαλο.

Επικαλούμενος το τοπικό ιατροδικαστικό γραφείο, ο Poloncarz δήλωσε ότι πολλά από τα θύματα πέθαναν από καρδιακά προβλήματα ενώ φτυάριζαν το χιόνι από τις αυλές τους και ορισμένοι βρέθηκαν νεκροί στα οχήματά τους.

Η κυβερνήτης της Πολιτείας Kathy Hochul είπε ότι πολλά οχήματα διάσωσης δεν μπόρεσαν να φτάσουν στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο ή είχαν κολλήσει τα ίδια στο χιόνι.