Σχεδόν 50 χρόνια μετά τον θάνατο του Μπρους Λι, επιστήμονες ισχυρίζονται πως εντόπισαν την πραγματική αιτία θανάτου του σε ηλικία 32 ετών. Ο θρύλος των πολεμικών τεχνών και του κινηματογράφου άφησε την τελευταία του πνοή το καλοκαίρι του 1973 στο Χονγκ Κονγκ.

Η νεκροψία που είχε γίνει τότε, είχε αποδώσει τον θάνατο σε οίδημα στον εγκέφαλο, που λεγόταν ότι είχε προκληθεί από τη λήψη ενός αναλγητικού χαπιού.

Την ίδια ώρα όμως οι φήμες γύρω από τι προκάλεσε το θάνατό του ήταν πολλές. Τώρα όμως, έρχεται μια νέα θεωρία η οποία αναφέρει πως ο Μπρους Λι πέθανε από το πολύ νερό.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί του Clinical Kidney Journal, ο Μπρους Λι πέθανε από υπονατριαιμία. «Με άλλα λόγια, πέθανε από το πολύ νερό. Θεωρούμε πως τα νεφρά του δεν μπορούσαν να εκκρίνουν την υπερβολική ποσότητα νερού και αυτό σκότωσε τον Μπρους Λι, καθώς αυτό οδηγεί τα κύτταρα σε διόγκωση, ανάμεσά τους και αυτά του εγκεφάλου», τονίζεται στην έκθεση.

Η έρευνα ισχυρίζεται πως ο Μπρους Λι έπινε μεγάλες ποσότητες νερού λόγω χρήσης κάνναβης, που προκαλεί αύξηση της δίψας, ενώ η νεφρική του λειτουργία ήταν επηρεασμένη από χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ.