Μια από τις κορυφαίες σεξολόγους της Αυστραλίας άνοιξε τα χαρτιά για τη ζωή της, αποκαλύπτοντας το γεγονός ότι μέχρι πρόσφατα ζούσε κάτω από την ίδια στέγη με τον σύζυγό της, τους δύο γιους τους και τον εραστή της.

Στο podcast Parentkind, η Tamica Wilder -η οποία εδρεύει στο Byron Shire και, μέσω της δουλειάς της ως sex coach, βοηθάει μαμάδες που θέλουν να επαναπροσδιορίσουν τον αισθησιασμό, τη χαρά και την ευχαρίστηση στην ζωή τους- μίλησε στην οικοδέσποινα Maggie Kelly για αυτό που κάποιοι μπορεί να θεωρήσουν ως μια «αντισυμβατική» κατάσταση διαβίωσης, αναφέρει η New York Post.

Ο αντισυμβατικός τρόπος ζωής της σεξολόγου

«Όταν γνώρισα τον πατέρα των δύο παιδιών μου, μία από τις πρώτες προτάσεις που βγήκαν από το στόμα μου ήταν: “Ναι, θέλω να είμαι μαζί σου και δεν θα είναι μόνο εσύ”», θυμήθηκε η 37χρονη.

«Ήμουν πολύ σαφής από την αρχή της σχέσης μας ότι είχα ανοιχτές σχέσεις, και αυτό ήταν κάτι που ήταν αδιαπραγμάτευτο όσον αφορά το στυλ των σχέσεών μου».

«Και έτσι αυτό μας έριξε σε έναν ολόκληρο κόσμο χωρίς να καταλαβαίνουμε πλήρως τι σήμαινε αυτό εκείνη τη στιγμή, και πραγματικά φάνηκε ότι όσο περισσότερη ελευθερία και ευελιξία δίναμε ο ένας στον άλλον, τόσο πιο κοντά ερχόμασταν».

Μετά τη γέννηση των δύο γιων της και του συντρόφου της και σχεδόν 11 χρόνια που ήταν μαζί με αυτόν τον απροσδόκητο τρόπο, η Tamica γνώρισε τον νυν εραστή της το 2018 σε ένα φεστιβάλ στο βόρειο NSW της Αυστραλίας.

«Γνώρισα αυτό το άτομο που είναι τώρα ο σύντροφός μου και επέστρεψα στο σπίτι στον πατέρα των παιδιών μου και του είπα τα πάντα για αυτό το άτομο που είχα γνωρίσει. Και του είχα πει: “Δεν είμαι διατεθειμένη να μην ξαναδώ αυτό το άτομο. Υπάρχει κάτι ανάμεσά μας και θέλω να το ζήσω”», είπε.

«Και έτσι [ο Ρομπ και εγώ] συνεχίσαμε να σχετιζόμαστε, εξ αποστάσεως, για ένα διάστημα, και τελικά μετακόμισε στη Μελβούρνη και στο σπίτι της οικογένειάς μας».

Η Tamica ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν συνέβη από τη μια μέρα στην άλλη, περιγράφοντας τη μετάβαση του Rob στο σπίτι ως «μια σταδιακή διαδικασία».

«Νομίζω ότι στην πραγματικότητα κάναμε παρέα με τα παιδιά μία ή δύο φορές μόνοι μας, και στη συνέχεια οι δύο μπαμπάδες έκαναν παρέα μόνοι τους, και στη συνέχεια θα ήμασταν και οι πέντε μας και θα μπαίναμε σταδιακά», είπε.

Ήταν επίσης σημαντικό, εξήγησε, ότι οι τρεις ενήλικες έκαναν «πολλές συζητήσεις».

«Η επικοινωνία στο κομμάτι της ανοιχτής σχέσης είναι τεράστια. Πολλοί άνθρωποι το βρίσκουν αρκετά εξαντλητικό και πρέπει να είσαι πραγματικά στην κορυφή – να βεβαιώνεσαι ότι σκάβεις στα ανομολόγητα και ότι πραγματικά μιλάς για το ποιες είναι οι ανάγκες σου ή ότι δεν ξεπερνάς τα όριά σου και ότι πραγματικά φροντίζεις τον εαυτό σου και τον άλλον. Είναι πολλά».

Η Tamica είπε ότι κατά τη διάρκεια του χρόνου που και οι πέντε τους βρίσκονταν κάτω από την ίδια στέγη, το σπίτι απέκτησε τη δική του ζωή.

«Είναι ακριβώς το ίδιο με μια κανονική σχέση, αλλά με επιπλέον άτομα. Υπήρχαν κάποιες μέρες που κοιταζόμασταν μεταξύ μας και λέγαμε: “Θεέ μου, αυτό είναι φοβερό”», είπε προσθέτοντας πως «Αυτό μπορεί να είναι μια βραδιά όπου φτιάχνουμε μεξικάνικο και τα παιδιά είναι χαρούμενα και έχουμε φίλους στο σπίτι και απλά περνάμε καλά όλοι μαζί. Και μετά υπάρχουν άλλες μέρες που είναι σαν, “E, τι στο καλό κάνουμε; Αυτό είναι δύσκολο”».

«Στα παιδιά άρεσε που είχαν δύο πατρικές φιγούρες. Ήταν σαν τρεις γονείς σε δύο παιδιά, το οποίο είναι εκπληκτικό, όπως μπορείτε να φανταστείτε ότι έχετε έναν επιπλέον -κάποιος παίζει μαζί τους, κάποιος τελειώνει τη δουλειά του και κάποιος μαγειρεύει το δείπνο».

Είναι σημαντικό να σημειωθεί, βέβαια, ότι εκείνη, ο Rob και ο Harry δεν ήταν ζευγάρι -ήταν η Tamica που είχε δύο σχέσεις, με δύο διαφορετικούς άνδρες, ταυτόχρονα.

Η πανδημία έφερε την αλλαγή

Αφού όμως έζησε συνολικά τα σχεδόν δύο χρόνια των lockdowns στη Μελβούρνη, ήξερε ότι κάτι έπρεπε να αλλάξει.

«Δεν υπάρχει κρεσέντο -δεν υπάρχει καμία στιγμή που να είναι σαν “Αυτό είναι το κερασάκι στην τούρτα”. Απλώς ήξερα ότι ήθελα να συνεχίσω να ζω μέσα στις αξίες της σχέσης μου, οπότε όταν προέκυπτε κάτι δύσκολο, είτε το αντιμετώπιζα είτε σταματούσα να βρίσκομαι σε αυτού του είδους τη σχέση», δήλωσε η Tamica.

«Και η επιλογή μου ήταν πάντα να το ξεπερνάω, να αντέχω πάντα την καταιγίδα, να ανεβαίνω πάντα ξανά στο επίπεδο και να γίνομαι καλύτερος στον τρόπο που το κάναμε. Υπήρχαν στιγμές που η οικογένεια και η σχέση και η οικειότητα και η φιλία και η ροή και η σύνδεση και η συζήτηση μέσα στην οικογενειακή μονάδα ήταν πολύ πιο σημαντικές και είχαν προτεραιότητα έναντι άλλων στιγμών ή άλλων ανθρώπων ή άλλων πραγμάτων».

«Και στη συνέχεια υπήρχαν άλλες φορές όπου θα είχα μια σχέση με τον φίλο μου, αλλά στη συνέχεια θα ήθελα, επίσης, ερωτική σύνδεση ή σεξουαλική σύνδεση με ένα άλλο ζευγάρι ανθρώπων, και αυτό ήταν για μένα. Ίσως ήθελα να έχω ένα συγκεκριμένο είδος kink play με ένα συγκεκριμένο είδος ατόμου που ξέρω ότι θα μπορούσε να μου δώσει κάτι. Και στη συνέχεια θα έβγαινε ραντεβού με μια γυναίκα, αν ήθελα κάτι συγκεκριμένο από εκείνη. Έτσι, υπάρχουν όλοι οι διαφορετικοί τύποι σύνδεσης που πρέπει να περιηγηθώ, και ναι, μπορεί να είναι δύσκολο να το κάνεις πράξη».

Τελικά, μετακόμισε με τους δύο γιους της στο Byron Shire, όπου ζουν τώρα μαζί με τον Rob. «Απλώς αλλάξαμε τη διαμόρφωση, αλλάξαμε τη διαμόρφωση της διαβίωσης», είπε.

«Και ο μπαμπάς των αγοριών είναι εδώ, όπως όλη την ώρα, είμαστε όλοι πολύ στενοί φίλοι, ο φίλος μου και ο μπαμπάς των αγοριών, κάνουν παρέα και πηγαίνουν βόλτες και αγκαλιάζουν ο ένας τον άλλον».