Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, εξέφρασε την μεγάλη απογοήτευσή του για την ψηφοφορία στη Γερουσία κατά της εξέτασης νομοσχεδίου που περιλαμβάνει διάταξη για την κατάργηση πολιτικής η οποία απαγορεύει στους Αμερικανούς στρατιωτικούς να αποκαλύπτουν τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.

«Είμαι πολύ απογοητευμένος από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που εμποδίζει τη Γερουσία να προχωρήσει στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την χρηματοδότηση του Πενταγώνου», υπογράμμισε ο Ομπάμα, επιρρίπτοντας την ευθύνη σε μια «μειοψηφία βουλευτών».

«Αυτοί ήθελαν να μπλοκάρουν αυτόν τον σημαντικό νόμο, κυρίως γιατί είναι αντίθετοι με την κατάργηση του “Μην ρωτάς, μην λες'”, που απαγορεύει από το 1993 στους ομοφυλόφιλους στις ένοπλες δυνάμεις να αποκαλύπτουν τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις».

Ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε την δέσμευσή του για την κατάργηση του νόμου αυτού, στην οποία έχει την στήριξη του υπουργού Άμυνας και του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων.

«Μια μεγάλη πλειοψηφία των Αμερικανών συμφωνεί με τη θέση αυτή», είπε ακόμα ο Ομπάμα, προσθέτοντας πως «ο νόμος αυτός αποδυναμώνει την εθνική μας ασφάλεια και παραβιάζει τις θεμελιώδεις αρχές της δικαιοσύνης, της ισότητας και της ακεραιότητας».

Τέλος, ο πρόεδρος Ομπάμα τόνισε πως η ψηφοφορία της Πέμπτης δεν σημαίνει το τέλος των προσπαθειών και κάλεσε τη Γερουσία να «επανεξετάσει το σημαντικό νομοσχέδιο μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων».