Συντετριμμένη είναι η Ιβάνκα Τραμπ για τον ξαφνικό θάνατο της μητέρας της Ιβάνα σε ηλικία 73 ετών. «Είμαι συντετριμμένη από τον θάνατο της μητέρας μου. Η μαμά ήταν πανέξυπνη, γοητευτική, παθιασμένη και εξωφρενικά αστεία. Ήταν πρότυπο δύναμης, επιμονής και αποφασιστικότητας σε κάθε της ενέργεια. Έζησε τη ζωή στο έπακρο, χωρίς να χάνει ποτέ την ευκαιρία για γέλιο και χορό. Θα μου λείπει παντοτινά και θα κρατώ πάντα ζωντανή τη μνήμη της στις καρδιές μας», έγραψε η κόρη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ στο Instagram.

Την ανάρτηση συνοδεύουν τρυφερές φωτογραφίες μητέρας και κόρης.

«Η μητέρα μας ήταν μια απίστευτη γυναίκα – μια δύναμη στις επιχειρήσεις, μια αθλήτρια παγκόσμιας κλάσης, μια λαμπερή όμορφη και γεμάτη φροντίδα μητέρα και φίλη», ανέφερε χθες η οικογένεια Τραμπ σε δήλωση.

Οι διασώστες του Μανχάταν, ανταποκρινόμενοι σε κλήση για καρδιακή ανακοπή, βρήκαν την 73χρονη στο διαμέρισμα του Upper East Side όπου έμενε λίγο μετά τις 12:30 μ.μ. Πέμπτη, σύμφωνα με το FDNY και όπως αναμεταδίδει το abcnews.go.com.

Σε δήλωση του στην πλατφόρμα του Truth Social, ο Ντόναλντ Τραμπ θυμήθηκε την Ιβάνα ως μια «υπέροχη, όμορφη και καταπληκτική γυναίκα, που έζησε μια υπέροχη και εμπνευσμένη ζωή».

«Με μεγάλη θλίψη ενημερώνω όλους εκείνους που την αγάπησαν, οι οποίοι είναι πολλοί, ότι η Ιβάνα Τραμπ απεβίωσε στο σπίτι της, στη Νέα Υόρκη», ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ σε μήνυμά του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Truth Social. «Η μητέρα μας ήταν μια απίστευτη γυναίκα – μια δύναμη στις επιχειρήσεις, μια αθλήτρια παγκόσμιας κλάσης, μια λαμπερή ομορφιά, καθώς και μια στοργική μητέρα και φίλη», αναφέρει η ανακοίνωση της οικογένειας Τραμπ.

ΙΒΑΝΑ ΤΡΑΜΠ

«Η Ιβάνα Τραμπ ήταν μαχήτρια. Διέφυγε από τον κομμουνισμό και αγκάλιασε αυτήν τη χώρα. Δίδαξε στα παιδιά της να είναι δυνατά και σκληρά, τη συμπόνια και την αποφασιστικότητα», συμπληρώνει η οικογένεια Τραμπ και καταλήγει: «Θα λείψει πολύ στη μητέρα της, στα τρία παιδιά και στα δέκα εγγόνια της». Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζονται τα αίτια του θανάτου.

Η Ιβάνα Τραμπ ήταν η πρώτη σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ, με τον οποίο απέκτησε τρία παιδιά: τον Ντόναλντ Τζούνιορ, την Ιβάνκα και τον Έρικ. Γεννήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 1949 στην πρώην Τσεχοσλοβακία. Μετακόμισε στον Καναδά στη δεκαετία του 1970 και ακολούθως στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου παντρεύτηκε τον Ντόναλντ Τραμπ το 1977.