Η επικαιρότητα αποτελεί μέρος της καθημερινότητας και ο φωτογραφικός φακός αποδίδει τον παλμό με τον πιο άμεσο και γλαφυρό τρόπο. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, το γεγονός ότι ο θυμόσοφος λαός υποστηρίζει ότι μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε. Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Τόκιο, Ιαπωνία: Επιπλέον φύλλα για τη δυσάρεστη είδηση

Στο άκουσμα της είδησης ότι πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια ομιλίας του, η εφημερίδα Yomiuri Shimbun κυκλοφόρησε νέο φύλλο με πρωτοσέλιδο την δυσάρεστη είδηση. Ο Σίνζο Άμπε πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας στη δυτική Ιαπωνία και μεταφέρθηκε αεροπορικώς σε κοντινό νοσοκομείο. Ο άτυχος πολιτικός άφησε την τελευταία του πνοή λίγες ώρες αργότερα.

Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία: Γυρίζοντας την πλάτη στο… μέλλον

Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρωθυπουργός της Αγγλίας, Μπόρις Τζόνσον, μετά από το μπαράζ παραιτήσεων στελεχών της κυβέρνησής του και τη σωρεία σκανδάλων που είδαν το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό. Παραιτούμενος επίσημα από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος ο Τζόνσον δήλωσε ότι θα παραμείνει πρωθυπουργός της Βρετανίας, μέχρι την ανάδειξη του διαδόχου του στην κεφαλή του κόμματος.

Παμπλόνα, Ισπανία: Τρέχοντας με τους ταύρους

Χαρακτηριστική εικόνα με το κοινό και τους ταύρους σε στενό δρομάκι της Παμπλόνα, στη βόρεια Ισπανία, κατά την πρώτη ημέρα του αγώνα των ταύρων στο φεστιβάλ San Fermin. Τουρίστες από όλο τον κόσμο συρρέουν κάθε χρόνο στην Παμπλόνα για εννέα ημέρες στο φημισμένο φεστιβάλ της πόλης, το οποίο είχε ανασταλεί τα τελευταία δύο χρόνια λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Νέα Υόρκη: Ένα hot dog δεν είναι ποτέ αρκετό

Ο Gideon Oji διαγωνίζεται στο τμήμα ανδρών του διαγωνισμού κατανάλωσης χοτ ντογκ Nathan’s Famous Fourth of July στο Coney Island στη Νέα Υόρκη. Ο διαγωνισμός Nathan’s Hot Dog Eating Contest διεξάγεται κάθε χρόνο την Ημέρα της Ανεξαρτησίας στο πρώτο και πιο γνωστό εστιατόριο της Nathan’s Famous Corporation στο Coney Island, μια γειτονιά του Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

Κοπεγχάγη, Δανία: Το ροζ τριαντάφυλλο ενάντια στη μαυρίλα των ειδήσεων

Ένας αστυνομικός στέκεται φρουρός με ένα λουλούδι στην τσέπη του, καθώς ο κόσμος συγκεντρώνεται για να τιμήσει τα θύματα στην είσοδο του εμπορικού κέντρου Field’s στην Κοπεγχάγη, μετά τη σοκαριστική επίθεση που στοίχισε την ζωή σε τρεις άτυχους ανθρώπους. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ένοπλος έδρασε μόνος του και προφανώς επέλεξε τα θύματά του στην τύχη.

Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία: Χαλαρό «πηγαδάκι» για τους ζωντανούς θρύλους του τένις

Ο Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Ελβετός Ρότζερ Φέντερερ, οι δύο ζωντανοί θρύλοι του τένις, τα «λένε» έξω από το τερέν σε μια τετ α τετ χαλαρή στιγμή κατά τη διάρκεια του εορτασμού των 100 χρόνων του Centre Court, την έβδομη ημέρα του πρωταθλήματος τένις Wimbledon στο Λονδίνο.

Παρίσι, Γαλλία: Ατμοσφαιρικές σκιές και διακριτικές σιλουέτες

Η διακριτική φιγούρα ενός μοντέλου με δημιουργία Schiaparelli στο fashion show της συλλογής Haute Couture Φθινόπωρο/Χειμώνας 2022-2023 του ιταλικού οίκου. Στο Musée des Arts Décoratifs στο Παρίσι φιλοξενείται η πρώτη αναδρομική έκθεση για την σχεδιάστρια Elsa Schiaparelli με την ονομασία «Shocking! The Surreal World of Elsa Schiaparelli».

Σικάγο, ΗΠΑ: Με δάκρυα στα μάτια οι εορτασμοί για την Ημέρα Ανεξαρτησίας

Ένα θλιβερό γεγονός επισκίασε τους εορτασμούς για την Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια παρέλασης στο Σικάγο. Εδώ, με την αμερικάνικη σημαία σε gros plan, μια γυναίκα σκουπίζει τα δάκρυά της μετά από τους μαζικούς πυροβολισμούς στην παρέλαση της 4ης Ιουλίου στο Χάιλαντ Παρκ.

Παγετώνας Punta Rocca, Ιταλικές Άλπεις: Όταν η φύση παίζει το πιο τραγικό παιχνίδι

Ένα ελικόπτερο διάσωσης αιωρείται πάνω από τον παγετώνα Punta Rocca κοντά στο Canazei, στις ιταλικές Άλπεις στη βόρεια Ιταλία, μια μέρα μετά την αποκόλληση ενός τεράστιου κομματιού που έστειλε μια χιονοστιβάδα πάγου, χιονιού και βράχων πάνω σε πεζοπόρους. Οι διασώστες δήλωσαν ότι οι συνθήκες που επικρατούσαν στην κατωφέρεια του παγετώνα, ο οποίος λιώνει εδώ και δεκαετίες, ήταν ακόμη πολύ ασταθείς για να στείλουν αμέσως διασώστες και σκυλιά στην περιοχή για να αναζητήσουν τους ορειβάτες που θάφτηκαν κάτω από τόνους συντριμμιών, με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να ξεπεράσει τους 30.

Κραματόρσκ, Ουκρανία: Η «γκαρνταρόμπα» του πολέμου για τον άμαχο πληθυσμό

Δεκάδες ρούχα στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο και αμέτρητα ζευγάρια παπουτσιών ετοιμάζονται ώστε να διανεμηθούν σε ανθρώπους, στο αρχηγείο ανθρωπιστικής βοήθειας, στο Κραματόρσκ της Ουκρανίας. Μία από τις παράπλευρες απώλειες της ρωσικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας, ο άμαχος πληθυσμός που αναγκάζεται να ζει σε άθλιες συνθήκες υπό τη μαύρη σκιά του πολέμου.