Ένα φρικτό ατύχημα είχε ένα 12χρονο αγόρι από την Καρολίνα των ΗΠΑ, καθώς το αθώο πείραμα που έκανε στο σπίτι πήγε τελείως λάθος, με αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη, το παιδί να αρπάξει φωτιά και πλέον να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, ενώ το σώμα του έχει εγκαύματα σε βαθμό πάνω από 50%.

Όπως αναφέρει η nypost.com, ο 12χρονος Barrett McKim ασχολείται με την επιστήμη και ιδιαίτερα λατρεύει τα πειράματα της χημείας, καθώς παρακολουθεί σχετικά βίντεο στο YouTube, ενώ πραγματοποιεί και πειράματα στο σπίτι του.

Έτσι, το πρωί της 23ης Ιουνίου έμοιαζε σαν μια συνηθισμένη καλοκαιρινή μέρα με τα σχολεία να είναι κλειστά και τον 12χρονο να κλείνεται στο δωμάτιο του, ώστε να πραγματοποιήσει ακόμα ένα πείραμα.

Αυτή την φορά όμως τα πράγματα δεν εκτυλίχθηκαν όπως έπρεπε. Ο 12χρονος δούλευε κάποιο κομμάτι χρυσού, μαζί με άλλα πετρώματα και προσπαθούσε να δημιουργήσει σπινθήρες για να αλλάξει χρώματα, χρησιμοποιώντας έναν αναπτήρα. Έτσι, είτε έκανε μια λάθος κίνηση, είτε κάποιο κομμάτι ήταν ελαττωματικό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια τεράστια έκρηξη και το παιδί να αρπάξει φωτιά. Μάλιστα, το γεγονός ότι φορούσε πουκάμισο και όχι προστατευτική στολή χειρότερεψε την κατάσταση, γιατί έπιασε φωτιά όλο το σώμα του, με εξαίρεση μόνο τα μαλλιά του.

Η μητέρα του ήταν στο δίπλα δωμάτιο και άκουσε την φασαρία, οπότε μπόρεσε αμέσως να του προσφέρει βοήθεια. Συγκεκριμένα, αντίκρισε τον γιο της να έχει αρπάξει φωτιά κυριολεκτικά από πάνω έως κάτω, με την ίδια να παθαίνει σοβαρά εγκαύματα στα χέρια, στην προσπάθεια να πάει τον γιο της κάτω από την βρύση του νιπτήρα για να σβήσουν οι φλόγες.

Η μάχη για την αποκατάσταση των τραυμάτων

Ζωτικά όργανα και σημεία του σώματος του παιδιού δεν έχουν υποστεί σοβαρή ζημιά, όμως η αποκατάσταση θα χρειαστεί πολύ καιρό και ενδέχεται να πάρει πάνω από έναν χρόνο.

Σύμφωνα με τους ιατρούς, ο 12χρονος έχει εγκαύματα λίγο πιο πάνω από το 50% του σώματος του, ενώ το 20% είναι εγκαύματα τρίτου βαθμού και το 30% είναι εγκαύματα δεύτερου βαθμού. Κυρίως εντοπίζονται στο κάτω μέρος του προσώπου, στον λαιμό, σε ολόκληρο τον μπροστινό κορμό, στα χέρια, στα χέρια, στους ώμους και στο μήκος των μηρών μέχρι τα γόνατα, ενώ τρέφεται με σωληνάκι, γιατί έχει εγκαύματα μέσα στο στόμα.

«Θα ζήσω;» ήταν τα πρώτα λόγια του παιδιού προς τους γονείς του, μόλις ξύπνησε στο νοσοκομείο και είδε ότι δεν μπορούσε να κουνηθεί. Ο πατέρας του ανέφερε ότι ακόμα χρειάζονται πολλά χειρουργεία για να αποκατασταθεί το δέρμα, όμως σύμφωνα με τους γιατρούς δεν υπάρχει κίνδυνος και αναμένονται καλά αποτελέσματα.

Παρόλα αυτά, θα χρειαστεί αρκετός χρόνος στα νοσοκομεία και τα κέντρα αποκατάστασης, καθώς δεν είναι μόνο τα εγκαύματα στο σώμα και τα ψυχολογικά τραύματα, αλλά το παιδί θα χρειαστεί να ξεκινήσει και φυσιοθεραπείες, όταν αρχίσει να περπατάει ξανά.