Αντίθετη με τις αρχές του Ισλάμ θεώρησε τη γιόγκα ένα εξαγριωμένο πλήθος μουσουλμάνων που εισέβαλε σε στάδιο με 150 ανθρώπους, που γιόρταζαν την ομώνυμη παγκόσμια ημέρα στις Μαλδίβες. Την εκδήλωση είχε διοργανώσει η Ινδική Ανώτερη Επιτροπή ή αλλιώς η πρεσβεία στην πρωτεύουσα των Μαλδίβων, το Μαλέ.

Η αστυνομία αναγκάστηκε να κάνει χρήση δακρυγόνων και σπρέι πιπεριού για να θέσει υπό έλεγχο το εξαγριωμένο πλήθος και συνέλαβε έξι άτομα. Επιτέθηκαν σε όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση -ανάμεσά τους διπλωμάτες και κυβερνητικοί αξιωματούχοι- και βανδάλισαν τον χώρο, είπε στο Reuters ένας από τους διοργανωτές που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Νωρίτερα οι διαδηλωτές κρατώντας πλακάτ φώναζαν ότι η γιόγκα είναι αντίθετη με τις αρχές του ισλάμ.

Οι Μαλδίβες Νήσοι είναι μια νησιωτική χώρα που αποτελείται από ατόλες στον Ινδικό ωκεανό, νοτιοδυτικά της Ινδίας. Αποτελεί το μικρότερο σε πληθυσμό ασιατικό κράτος με περίπου 500 χιλιάδες κατοίκους και επίσης το μικρότερο κράτος στον κόσμο όπου κυρίαρχη θρησκεία είναι το ισλάμ αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters.

Ο πρόεδρος των Μαλδίβων Ιμπραχήμ Μοχάμεντ Σόλιχ είπε ότι έχει διαταχθεί η διενέργεια έρευνας για το περιστατικό. «Αυτό (το περιστατικό) αντιμετωπίζεται ως σημαντικό ζήτημα και οι υπεύθυνοι θα παραπεμφθούν γρήγορα στη δικαιοσύνη», έγραψε στο Twitter.