Μυστήριο επικρατεί στα δυτικά ΜΜΕ με μία τσάντα που μεταφέρει ο σωματοφύλακας του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και η οποία φέρεται να περιέχει τους κωδικούς και όλα τα «απαραίτητα» για τα πυρηνικά όπλα της Ρωσίας. Σε περίπτωση δηλαδή που ο Πούτιν επιλέξει να «πατήσει το κουμπί» να έχει τη δυνατότητα, έστω και απομακρυσμένα.

Η μυστηριώδης βαλίτσα εντοπίστηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν σε ένα ρωσικό κοσμοδρόμιο σε μια επίδειξη δύναμης μαζί με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Ο Ρώσος ηγέτης απεικονίστηκε δίπλα σε έναν σωματοφύλακα του Κρεμλίνου που κρατούσε τον χαρακτηριστικό μαύρο χαρτοφύλακα, ο οποίος «μπορεί να εξαπολύσει πυρηνική επίθεση από απόσταση, καθώς κατέβηκαν από ένα ελικόπτερο», όπως αναφέρει η Daily Mail.

Βλαντίμιρ Πούτιν - Αλεξάντερ Λουκασένκο

Πούτιν: Δεν σκοπεύουμε να απομονωθούμε

Ο ισχυρός άνδρας εθεάθη με τον ίδιο χαρτοφύλακα την περασμένη εβδομάδα όταν παρέστη στην κηδεία ενός ακροδεξιού πολιτικού στη Μόσχα.

Ο Πούτιν και η μυστ΄ληρια τσάντα
Ο Πούτιν και η μυστήρια τσάντα

Ενισχύοντας τους φόβους, ο Πούτιν προειδοποίησε σήμερα τη Δύση ότι η Ρωσία δεν θα εξαρτηθεί ποτέ ξανά από αυτήν και ότι δεν έχει καμία αμφιβολία για τη βίαιη εισβολή του στην Ουκρανία.

«Οι στόχοι της είναι απολύτως σαφείς και ευγενείς», δήλωσε ο Πούτιν. «Είναι σαφές ότι δεν είχαμε άλλη επιλογή. Ήταν η σωστή απόφαση». Στο διαστημικό λιμάνι, ανέφερε την επιτυχία του σοβιετικού διαστημικού προγράμματος ως απόδειξη ότι η Ρωσία μπορεί να επιτύχει θεαματικά άλματα προς τα εμπρός σε δύσκολες συνθήκες.

Εξήντα ένα χρόνια ακριβώς από τότε που ο Γιούρι Γκαγκάριν της Σοβιετικής Ένωσης έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος άνθρωπος στο διάστημα, ο Πούτιν ταξίδεψε στο κοσμοδρόμιο Βοστότσνι στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας, 3.450 μίλια ανατολικά της Μόσχας.