Η Σανγκάη έχει βυθιστεί στο χάος μετά την επιβολή lockdown λόγω της αύξησης των κρουσμάτων και σύμφωνα με χρήστες των social media, οι αρχές της Κίνας φέρεται να σκοτώνουν τα κατοικίδια ασθενών με κορονοϊό.

Σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφορούν στο Twitter διακρίνονται άτομα με ειδικές στολές να συγκεντρώνουν τα κατοικίδια μέσα σε μεγάλες σακούλες, ενώ άλλα τα χτυπούν μέχρι θανάτου. Μάλιστα, όπως αναφέρει το scmp.com, ένας άνδρας χτύπησε μέχρι θανάτου ένα κουτάβι, γιατί ο ιδιοκτήτης του έτυχε να νοσήσει.

Μέχρι στιγμής, πέρα από τις καταγγελίες στα social media, δεν έχει επιβεβαιωθεί αν έχει χρησιμοποιηθεί η συγκεκριμένη πρακτική στη Σανγκάη. Παρόλα αυτά, το businessinsider.com τονίζει ότι ανάλογα μέτρα ελήφθησαν στην Κίνα την προηγούμενη εβδομάδα για την περιοχή Anci της πόλης Langfang στα Βόρεια της χώρας, όπου θανατώθηκαν τα κατοικίδια ασθενών με κορονοϊό.

Σημειώνεται, ότι η οργή που επικρατεί στη πόλη της Κίνας είναι τεράστια, καθώς πληθαίνουν οι αναφορές για αυτοκτονίες λόγω της καραντίνας, ενώ ορισμένοι άρχισαν να ουρλιάζουν από τα παράθυρά τους, αντιδρώντας στα μέτρα. Επίσης, οι Αμερικανοί είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει πως αποχωρεί το μη απαραίτητο προσωπικό του προξενείου των ΗΠΑ από την πόλη.

Προσοχή, ακολουθούν σκληρές εικόνες: