Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε ένα πολυώροφο κτίριο, στο ανατολικό Λονδίνο, όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική υπηρεσία της βρετανικής πρωτεύουσας, με πυροσβέστες να επιχειρούν στο σημείο.

Περισσότεροι από 125 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες σε έναν ουρανοξύστη στο Λονδίνο, κοντά στο Σίτι, ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στην ίδια πλατφόρμα διακρίνονται φλόγες και καπνός να υψώνονται από το πολυώροφο κτίριο.

Το πολυώροφο κτίριο, που στεγάζει διαμερίσματα και γραφεία, εκκενώθηκε. Οι φλόγες είναι ορατές από τον δρόμο και πυκνός καπνός υψώνεται στον ουρανό.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σαντίκ Καν, έχουν κινητοποιηθεί 20 πυροσβεστικά οχήματα για να κατασβήσουν την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον 17ο όροφο.

Ο Καν ζήτησε από τους Λονδρέζους να αποφεύγουν την περιοχή και τους γύρω δρόμους, που έχουν αποκλειστεί για την κυκλοφορία.

Ένας περαστικός, σύμφωνα με τη DailyMail δημοσίευσε βίντεο από τη φωτιά στο Twitter και ισχυρίστηκε ότι «γυάλινες πλάκες έπεφταν στο έδαφος». Έγραψε: «Τεράστια φωτιά στο Aldgate. Τεράστια γυάλινα πάνελ πέφτουν εκατοντάδες μέτρα στο έδαφος, απαίσια σκηνικά». Οι πυροσβέστες δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει τα αίτια της πυρκαγιάς αλλά έχουν κινητοποιήσει κλιμάκιο 64 μέτρων στο σημείο του συμβάντος.