Την απίστευτη ιστορία του εξομολογείται ένας άνδρας από τη Μεγάλη Βρετανία ο οποίος πιστεύοντας ότι έχει πιαστεί το νεύρο του αφού είδε πολύ ώρα τηλεόραση αποφάσισε να κάνει ένα μπάνιο για να ανακουφίσει αυτό που νόμιζε ότι ήταν «τραβηγμένο νεύρο». Λίγα λεπτά αργότερα έμεινε παράλυτος για όλη του τη ζωή.

Ο Ντάρεν Ρόμπερτς, 39 ετών, δεν μπορεί να περπατήσει, να τραφεί ή να ελέγξει το έντερό του από εκείνη την ημέρα που άλλαξε τη ζωή του τον Ιούλιο του 2019.

Ο πρώην διευθυντής μιας εταιρείας ενοικίασης εργαλείων ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι βλέποντας τηλεόραση στο σπίτι του στην κοιλάδα Cynon της Ουαλίας, ένα απόγευμα Κυριακής.

Όταν ένιωσε έναν ξαφνικό οξύ πόνο στο λαιμό και τον ώμο του, ακολουθούμενο από ένα αίσθημα σαν τσιμπήματα από καρφίτσες και βελόνες στα χέρια του, υπέθεσε ότι οφειλόταν σε ένα τραβηγμένο νεύρο. Ο Ρόμπερτς έκανε μπάνιο με την ελπίδα ότι θα απαλύνει τον πόνο, ανέφερε η Wales Online.

Αλλά σιγά-σιγά τα δάχτυλα των ποδιών, τα πόδια, οι γοφοί, τα χέρια και ο κορμός του μούδιασαν και μέσα σε 20 λεπτά, δεν μπορούσε να κουνήσει το σώμα του.

Ο άνδρας παγιδεύτηκε στην μπανιέρα αλλά κατάφερε να φωνάξει την οικογένειά του ώστε να καλέσουν ασθενοφόρο. Είπε: «Βασικά έπρεπε να με βγάλουν από το μπάνιο, καθώς ήμουν ουσιαστικά νεκρός από το λαιμό και κάτω».

Ο γολγοθάς του τα τελευταία 3 χρόνια

Ο Ρόμπερτς, τότε 36 ετών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και λέει ότι «είχε μια ιδέα ότι θα ήταν πιο σοβαρό από ό,τι νόμιζα». Πραγματοποιήθηκε μαγνητική τομογραφία, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Ρόμπερτς λέει ότι είχε μείνει «εντελώς ακίνητος».

Οι γιατροί αποφάσισαν ότι ο Ρόμπερτς έπρεπε να τεθεί σε κώμα αφού μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ουαλίας στο Κάρντιφ. Η οικογένειά του φοβόταν ότι μπορεί να μην ξυπνήσει ποτέ όταν ανέπτυξε μια επιθετική μορφή πνευμονίας και δεν ανταποκρίθηκε καλά στη θεραπεία.

Άνδρας έμεινε παράλυτος στη Βρετανία

«Είπαν στην οικογένειά μου να προετοιμαστεί για το χειρότερο», είπε ο Ρόμπερτς. «Ευτυχώς άρχισα να ανταποκρίνομαι στη θεραπεία και βγήκα από τεχνικό κώμα μετά από τέσσερις εβδομάδες».

Ο Ρόμπερτς έπρεπε να συμβιβαστεί με το γεγονός ότι ήταν ακόμα παράλυτος μετά το κώμα ενός μήνα. Είπε: «Ήξερα ότι η ζωή μου δεν θα ήταν ποτέ ξανά η ίδια. Δεν ήξερα τι να σκεφτώ γιατί ήμουν τόσο ανεξάρτητος άνθρωπος.

«Καθώς οι γιατροί δεν γνώριζαν τι είχε προκαλέσει την κατάστασή μου, δεν μπορούσαν να μου πουν αν θα είχα κάποια ανάκαμψη».

Για 3 χρόνια νοσηλεύεται σε νοσοκομείο – «Δεν μπορώ να φάω ή να πιω χωρίς βοήθεια»

Άνδρας έμεινε παράλυτος στη Βρετανία

Ο Ρόμπερτς είπε ότι είχε ανεπανόρθωτη βλάβη στο νωτιαίο μυελό. Συνήθως οι τραυματισμοί αυτής της φύσης είναι αποτέλεσμα πτώσης, τροχαίου ατυχήματος, λοιμώξεων ή πυροβολισμών ή τραυμάτων από μαχαίρι.

Όταν ο Ρόμπερτς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Rookwood στο Κάρντιφ τον Σεπτέμβριο του 2019, επιβεβαιώθηκε ότι το πρόβλημα της σπονδυλικής του στήλης θα άλλαζε τη ζωή του.

Παραμένει στο νοσοκομείο για περισσότερα από δύο χρόνια, λαμβάνοντας 24ωρη φροντίδα.

Ο Ρόμπερτς είπε: «Τίποτα δεν μπορεί να σε προετοιμάσει για τα νέα ότι δεν θα περπατήσεις ποτέ ξανά, αλλά το να μου το πουν αυτό μαζί με το γεγονός ότι δεν θα μπορούσα ποτέ ξανά να χρησιμοποιήσω τα χέρια μου ήταν καταστροφικό. Αισθάνομαι ότι είμαι απλώς ένα βάρος για όλους, κάτι που δεν βοηθά την κατάθλιψη και το άγχος μου».

Ο Ρόμπερτς χαρακτηρίζεται πλέον ως τετραπληγικός πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεται βοήθεια σε όλες σχεδόν τις πτυχές της ζωής του.

«Δεν μπορώ να φάω ή να πιω χωρίς βοήθεια», είπε. «Έχω επίσης πλήρη ακράτεια. Έχω τοποθετήσει έναν υπερηβικό καθετήρα για να διαχειρίζομαι την ουροδόχο κύστη και τις κενώσεις μου κάθε μέρα».

Λόγω του ιατρικού εξοπλισμού στον οποίο βασίζεται ο Roberts, δεν μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι της οικογένειας και χρειάζεται ένα νέο σπίτι με 24ωρη φροντίδα. Μια καμπάνια GoFundMe έχει ξεκινήσει σε μια προσπάθεια να του αγοράσει ειδικό εξοπλισμό για το σπίτι.