Σκηνικό πολέμου έχει δημιουργηθεί σε Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ, με τις εκρήξεις στην περιοχή να συνεχίζονται, την ώρα που Μόσχα και Κίεβο αλληλοκατηγορούνται για την κατάσταση που επικρατεί.

Στην ανατολική Ουκρανία η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς, όπως φαίνεται και σε βίντεο που δημοσίευσε το RT, άνδρες βγαίνουν από ξενοδοχεία και μπαίνουν σε λεωφορεία με σκοπό να μεταφερθούν σε στρατόπεδα, στο πλαίσιο της «γενικής κινητοποίησης» που κηρύχθηκε στην αυτοανακηρυγμένη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ.

Παράλληλα, οι άμαχοι αποχωρούν μαζικά από τις δύο πόλεις. «Λένε στις γυναίκες, τα παιδιά και τους ηλικιωμένους να αποχωρήσουν από τη πόλη, αλλά και ταυτόχρονα να μην φοβόμαστε. Φοβόμαστε πολύ», είπε μία γυναίκα, ενώ μία άλλη κόλλησε στην κίνηση στην προσπάθειά της να αποχωρήσει από το Ντόνετσκ.

«Είμαστε έτσι εδώ και 12 ώρες. Δεν ξέρουμε που να πάμε με το παιδί μας. Πρέπει να του αλλάξουμε ρούχα, έχουμε απελπιστεί τόσες ώρες», ανέφερε χαρακτηρικά.

Συγκινητικό είναι το βίντεο που δείχνει παιδιά ενός ορφανοτροφείου στο Ντόνετσκ να στιβάζονται για να εκκενώσουν και εκείνα τα καταλύματά τους.

Τζόνσον: Ίσως ο Πούτιν δεν σκέφτεται λογικά

Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν μπορεί να μην σκέφτεται λογικά άρα η απειλή κυρώσεων ίσως να μην είναι αρκετή για να αποθαρρύνει μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Οι κυρώσεις ίσως να μην είναι αρκετές για να αποθαρρύνουν κάποιον που ενεργεί παράλογα, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας στο BBC και «πρέπει να αποδεχθούμε αυτή τη στιγμή ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν πιθανώς να μην σκέπτεται λογικά γι’ αυτό και να μην βλέπει την καταστροφή που έπεται».

Αναμένει ρωσική εισβολή η Μεγάλη Βρετανία

Μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία φαίνεται τώρα να είναι «πολύ πιο πιθανή» και όλες οι ενδείξεις υποδηλώνουν ότι «αναμένεται πολύ, πολύ σύντομα», δήλωσε σήμερα Βρετανός υπουργός, αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα.

«Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή, μια επίθεση, μια εισβολή φαντάζει πολύ πιο πιθανή αλλά θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να προσπαθήσουμε να το αποτρέψουμε αυτό», δήλωσε ο Τζέιμς Κλέβερλι στο Sky News.

«Ό,τι βλέπουμε υποδηλώνει πως μια εισβολή είναι πολύ, πολύ πιθανή και αναμένεται να γίνει πολύ, πολύ σύντομα».