Ένα τρακαρισμένο αυτοκίνητο συνήθως χάνει σημαντικά τη μεταπωλητική του αξία, εκτός κι αν οδηγός του είναι ένας ιδιαίτερα διάσημος ηθοποιός!

Αυτό συνέβη με τον Rowan Atkinson, τοn γνωστό σε όλους Mr Bean, ο οποίος πούλησε τη δις τρακαρισμένη McLaren του προς 8 εκατ. λίρες, ήτοι περίπου 10.900.000 ευρώ, βγάζοντας κέρδος 7 εκατ. λιρών.

Ο διάσημος βρετανός ηθοποιός αγόρασε τη McLaren F1 του το 1997. Το supercar διαθέτει V12 μηχανή 6.1 λίτρων και η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 386 χλμ/ώρα.

Ωστόσο, ο ηθοποιός έχει καταφέρει να τρακάρει το κομψοτέχνημα της McLaren συνολικά 2 φορές! Το 2011, ο Atkinson τραυματίστηκε στον ώμο αφότου το αυτοκίνητό του προσέκρουσε σε ένα δέντρο και μια πινακίδα, ενώ έπιασε και φωτιά. Λίγα χρόνια νωρίτερα, το 1999, ο Atkinson έπεσε πάνω σε ένα Rover Metro, προκαλώντας ζημιές στο καπό και τον προφυλακτήρα του αμαξιού.

Παρά το γεγονός ότι είναι μοντέλο 18 χρόνων, και κατά την αγορά του κόστιζε περίπου 736.000 ευρώ χωρίς να υπολογίζονται τυχόν μετατροπές που ο ιδιοκτήτης θα επιθυμούσε, το supercar εξακολουθεί να πιάνει πολλά στην αγορά συλλεκτικών αυτοκινήτων. Η σπανιότητα του μοντέλου και ο διάσημος ιδιοκτήτης του, βοήθησαν ώστε η αξία του συγκεκριμένου να εκτιναχτεί.