Ο προσωπάρχης του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ο Νταν Ρόζενφιλντ, αποφάσισε να παραιτηθεί ενώ και ο Προϊστάμενος Ιδιαίτερος Γραμματέας του αποχωρεί επίσης από την Ντάουνινγκ Στριτ, ανακοίνωσε το γραφείο του την Πέμπτη.

«Ο Νταν Ρόζενφιλντ υπέβαλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό νωρίτερα σήμερα, η οποία έγινε αποδεκτή», ανέφερε σχετικά εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

«Ο Μάρτιν Ρέινολντς ενημέρωσε επίσης τον πρωθυπουργό για την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τη θέση του Προϊσταμένου Ιδιαιτέρου Γραμματέα και ο πρωθυπουργός συμφώνησε», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η Ντάουνινγκ Στριτ

Νωρίτερα την Πέμπτη έγιναν γνωστές και οι παραιτήσεις του Τζακ Ντόιλ και της Μανίρα Μέρζα. Η δεύτερη έχει αναλάβει επικεφαλής χάραξης πολιτικής του Μπόρις Τζόνσον. Ο πρώτος είναι ο επικεφαλής επικοινωνίας της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Είπε στους φίλους του ότι ανέκαθεν σχεδίαζε να φύγει έπειτα από δύο χρόνια στη θέση αυτή και η αποχώρησή του δεν συνδέεται με εκείνη της Μανίρα Μέρζα», έγραψε η Daily Mail.

Την παραίτηση αυτή επιβεβαίωσε, επίσης, το γραφείο του πρωθυπουργού, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Υπενθυμίζεται πως ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει βρεθεί στο στόχαστρο του πολιτικού κόσμου και της κοινής γνώμης λόγω του σκανδάλου Partygate. Μάλιστα δέχεται επικρίσεις και από πρόσωπα του περιβάλλοντός του, καθώς και από Συντηρητικούς βουλευτές.