Φωτογραφίες που αποτυπώνουν με τον πλέον γλαφυρό τρόπο τα πιο σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα σε όλο τον πλανήτη κόσμου. Οι πιο αντιπροσωπευτικές εικόνες της εβδομάδας οφείλουν να έχουν κάποια βασικά συστατικά: Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, και πόνο. Όλα αυτά δηλαδή που κάνουν τη ζωή μας πιο ενδιαφέρουσα.

Κάποιοι λένε ότι μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Στις εικόνες που ακολουθούν συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Έτσι λοιπόν κατέγραψαν οι φωτογράφοι του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά μέρες.

Αττική, Ελλάδα: Η Ελπίδα ήρθε, σάρωσε και έφυγε

Το πέρασμα της κακοκαιρίας Ελπίδα

Την περασμένη εβδομάδα γίναμε μάρτυρες απίστευτων καταστάσεων μετά το σφοδρό πέρασμα της κακοκαιρίας Ελπίδα που σάρωσε Εύβοια, Βοιωτία, Αττική, νησιά των Κυκλάδων και Κρήτη, προκαλώντας προβλήματα ακόμα και 5 μέρες μετά το τέλος των φαινομένων.

Το πέρασμα της κακοκαιρίας Ελπίδα

Χιλιάδες αυτοκίνητα έμειναν εγκλωβισμένα στην Αττική Οδό και σε άλλες κεντρικές αρτηρίες του Λεκανοπεδίου ενώ τα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση συνεχίστηκαν σε πολλές περιοχές της Αθήνας μέχρι και την Παρασκευή 28/1.

Μόσχα, Ρωσία: Με το δάχτυλο στη σκανδάλη

Ρώσος στρατιώτης σε άσκηση

Εξαιρετικά τεταμένη είναι η κατάσταση μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας με τη Μόσχα να αποστέλλει χιλιάδες στρατιώτες στα σύνορα με τη γειτονική χώρα και τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ με προεξέχουσα την Αμερική να μιλά για συνθήκες πολέμου. Σε αυτή τη φωτογραφία που παρέχεται από την Υπηρεσία Τύπου του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας ένας Ρώσος στρατιώτης παρακολουθεί μια στρατιωτική άσκηση στο γήπεδο εκπαίδευσης Golovenki στην περιοχή της Μόσχας.

Μελβούρνη, Αυστραλία: Ένας χαμένος ημιτελικός μέσα στα νεύρα

Ντανιίλ Μεντβέντεφ και Στέφανος Τσιτσιπάς

Ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ αποδείχθηκε για δεύτερη σερί χρονιά αξεπέραστο εμπόδιο για τον Στέφανο Τσιτσιπά, στον ημιτελικό του Australian Open. Ο Έλληνας τενίστας δεν κατάφερε να βρει απαντήσεις στα πολύ καλά χτυπήματα του Ρώσου, ο οποίος έφτασε στην τελική επικράτηση με 7-6 (5), 4-6, 6-4, 6-1 σε 2 ώρες και 30 λεπτά. Από τον αγώνα δεν έλειψαν και οι εντάσεις μεταξύ των 2 αθλητών ούτε οι δηλώσεις εκατέρωθεν.

Ζακαπου, Μεξικό: Η μάχη για το αβοκάντο

Καλλιέργεια αβοκάντο στο Μεξικό

Τα αβοκάντο αναπτύσσονται σε απογυμνωμένες πλαγιές που κάποτε περιείχαν πεύκα και έλατα στο Ζακάπου που συνορεύει με το πευκοδάσος στην ιθαγενή πόλη Τσεράν Cheran, στην πολιτεία Μιτσοακάν, στο Μεξικό. Από την τεράστια ποσότητα νερού που χρειάζονται, η επέκταση του αβοκάντο ήρθε με τη μετακίνηση σε υγρά πευκοδάση.

Κράσνονταρ, Ρωσία: Η εξουθένωση από την ατελείωτη προσπάθεια

Υγειονομικός εξουθενωμένος από τη βάρδια

Ένα μέλος του ιατρικού προσωπικού ακουμπάει σε μια πόρτα εξουθενωμένο ενώ ένας ασθενής με COVID-19 περνά από σύστημα μαγνητικής τομογραφίας σε ΜΕΘ ενός νοσοκομείου στο Κρασνοντάρ, στη νότια Ρωσία. Η Ρωσία έχει επιβεβαιώσει 11.404.617 κρούσματα κορονοϊού και 328.770 θάνατους, σύμφωνα με το εθνικό κέντρο πληροφοριών για τον κορονοϊό. Ο συνολικός αριθμός θανάτων στη Ρωσία από την έναρξη της πανδημίας είναι τουλάχιστον 929.000. Λιγότερο από το ήμισυ του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Λονδίνο, Αγγλία: Τα πάρτι καίνε τον Τζόνσον

Η Ντάουνινγκ Στριτ

Το μέλλον του Μπόρις Τζόνσον στην πρωθυπουργία μπορεί να αποδειχθεί όσο μαύρη είναι και η φωτογραφία της Ντάουνινγκ Στριτ. Ο Βρετανός πρωθυπουργός προετοιμάζεται για τα συμπεράσματα μιας έρευνας σχετικά με καταγγελίες για παραβίαση του lockdown, ένα έγγραφο που θα μπορούσε να τον βοηθήσει να τερματίσει εβδομάδες σκανδάλων και δυσαρέσκειας ή να κλείσει απότομα την περίοδό του στην εξουσία.

Βρυξέλλες, Βέλγιο: Οι αγκαλιές μέσα στο χάος

Διαδηλωτής στο Βέλγιο

Ένας άνδρας κάθεται στο πεζοδρόμιο καθώς η αστυνομία αντιμετωπίζει διαδηλωτές κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ενάντια στα μέτρα του COVID-19 στις Βρυξέλλες. Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη βελγική πρωτεύουσα για να διαμαρτυρηθούν για αυτά που θεωρούν υπερβολικά ακραία μέτρα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της πανδημία COVID-19, συμπεριλαμβανομένου ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού που ρυθμίζει την πρόσβαση σε ορισμένα μέρη και δραστηριότητες και μια πιθανή υποχρεωτικότητα εμβολιασμού.

Καλιφόρνια, ΗΠΑ: Δύο χρόνια χωρίς τον τεράστιο Κόμπι Μπράιαντ

Αγαλμα στη μνήμη του Κόμπι Μπράιντ και της κόρης του

Έχουν ήδη περάσει δύο χρόνια από τη μέρα που ο πλανήτης βυθίστηκε στο πένθος από τον απρόσμενο χαμό του Κόμπι Μπράιντ και της κόρης του. Ένα χάλκινο γλυπτό που τιμά τον πρώην μπασκετμπολίστα των Λος Άντζελες Λέικερς, την κόρη του Τζιάνα Μπράιαντ και τα ονόματα όσων έχασαν τη ζωή τους, παρουσιάστηκε στον τόπο της συντριβής του ελικοπτέρου το 2020 σε μια πλαγιά στο Καλαμπάσας της Καλιφόρνια.

Καράκας, Βενεζουέλα: Το βλέμμα ασύλληπτης ομορφιάς

Κοντινό στο μάτι παπαγάλου

Ένα άγριο μακάο τρώει φιστίκια στην άκρη ενός μπαλκονιού σε διαμέρισμα στο Καράκας της Βενεζουέλας. Τα μακάο προσγειώνονται τακτικά στα μπαλκόνια και στα περβάζια των παραθύρων για φαγητό που τους τοποθετούν οι κάτοικοι.