Τη δέσμευσή του στη διενέργεια εκλογών και την παραμονή του στην ηγεσία του κόμματος Φιάνα Φέιλ στις επόμενες εκλογές επανέλαβε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Μπράιαν Κόουεν, μετά την έγκριση οικονομικής βοήθειας προς τη χώρα του από την ΕΕ και το ΔΝΤ ύψους 85 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σε ερώτηση εάν εξακολουθεί να πιστεύει , όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν, ότι είναι ο καλύτερος ηγέτης για το Φιάνα Φέιλ , απάντησε: «Είμαι ο δημοκρατικά εκλεγμένος ηγέτης του κόμματος και το πιστεύω. Βεβαίως και το πιστεύω».

Την περασμένη εβδομάδα οι εκλογές στην Ιρλανδία κρίθηκαν αναπόφευκτες αφού ο μικρός σύμμαχος του κυβερνώντος Φιάνα Φέιλ, οι Πράσινοι απείλησαν ότι θα αποχωρήσουν από τον κυβερνητικό συνασπισμό μόλις περάσει από τη Βουλή ο προϋπολογισμός.

Σφυγμομετρήσεις στο μεταξύ δείχνουν ότι ο κ. Κόουεν είναι ο λιγότερο δημοφιλής πρωθυπυοργός στην σύγχρονη ιρλανδική ιστορία αφού μεταξύ άλλων κατηγορείται εκτός των λαθών του που οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική καταστροφή και για την ανεργία που την παρέλαβε στο 4% και την πήγε στο 14%.