Μερικές από τις φωτογραφίες που αποτυπώνουν με τον πλέον γλαφυρό τρόπο τα πιο σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν τις προηγούμενες επτά ημέρες σε όλο τον πλανήτη κόσμου. Οι αντιπροσωπευτικές εικόνες της εβδομάδας οφείλουν να έχουν κάποια βασικά συστατικά: Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, και πόνο. Όλα αυτά δηλαδή που μας κάνουν ανθρώπους.

Κάποιοι λένε ότι μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Στις εικόνες που ακολουθούν συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πώς κατέγραψαν οι φωτογράφοι του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο την τελευταία εβδομάδα.

Μελβούρνη, Αυστραλία: Ατελείωτη η Τζοκοβιάδα

Φωτογραφία του Νόβακ Τζόκοβιτς

Δεν έχει τέλος το σήριαλ με την παραμονή ή όχι του Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αυστραλία και τη συμμετοχή του στο australian open. Μια διαφημιστική πινακίδα που απεικονίζει τον Σέρβο τενίστα σε ένα κτίριο στο Βελιγράδι, δείχνει την αλληλεγγύη των συμπατριωτών του. Ο αστέρας του τένις κέρδισε τη Δευτέρα μια δικαστική μάχη για να παραμείνει στην Αυστραλία για να συμμετάσχει στο Australian Open παρόλο που δεν ήταν εμβολιασμένος κατά του COVID-19 , αλλά η κυβέρνηση απείλησε να ακυρώσει τη βίζα του για δεύτερη φορά. Κάτι που τελικά έκανε με τον δικηγόρο του Σέρβου να ασκεί ξανά έφεση.

Αβιάνο, Ιταλία: Θρήνος στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι

Θρήνος στην ευρωπαϊκή ένωση από την είδηση του θανάτου του πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι ο οποίος στη φωτογραφία φαίνεται να προεδρεύει μιας συνόδου ολομέλειας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, στην ανατολική Γαλλία στις 22 Νοεμβρίου 2021. Ο Νταβίντ Σασόλι, ο Ιταλός δημοσιογράφος που ανέβηκε στην πολιτική και έγινε πρόεδρος του κοινοβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πέθανε σε νοσοκομείο στην Ιταλία νωρίς την Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022.

Μουρέχβα, Ζιμπάμπουε: Τα βάσανα μιας 13χρονης μητέρας

Κορίτσι με μωρό στην αγκαλιά

Η Virginia Mavhunga, μια 13χρονη έφηβη μητέρα, κρατά το παιδί της στο αγροτικό της σπίτι στο Murehwa, 80 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας της Ζιμπάμπουε Χαράρε. Η Virginia παράτησε το σχολείο αφού έμεινε έγκυος και έγινε αντικείμενο κουτσομπολιού και ρατσισμού σε μια κοινότητα που δεν έχει ακόμη προσαρμοστεί στο θέαμα μιας εγκύου κοπέλας με σχολική στολή.

Αλμάτι, Καζακστάν: Αποκαΐδια πάνω από την λαϊκή οργή

Καταστροφές στο δημαρχείο στο Αλμάτι του Καζακστάν

Δημοτικοί υπάλληλοι καθαρίζουν μέσα στο καμένο δημαρχείο στο Αλμάτι του Καζακστάν. Ο Πρόεδρος Τοκάγιεφ κατηγόρησε την αναταραχή σε «τρομοκράτες» που υποστηρίζονται από το εξωτερικό και ζήτησε βοήθεια από τον Οργανισμό Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας, μία στρατιωτική συμμαχία έξι πρώην σοβιετικών κρατών, καθοδηγούμενη από τη Ρωσία. Το μπλοκ έστειλε πάνω από 2.000 στρατιώτες στο Καζακστάν την περασμένη εβδομάδα. Την Τρίτη ο Τοκάγιεφ δήλωσε ότι η αποστολή τους ολοκληρώθηκε και είπε ότι θα αρχίσουν να αποσύρονται την Πέμπτη.

Λονδίνο, Αγγλία: Ο τοίχος της αγάπης και της ευγνωμοσύνης

Γυναίκα γράφει μήνυμα σε τοίχο

Μια γυναίκα γράφει ένα μήνυμα αποτίοντας φόρο τιμής σε μια καρδιά αγάπης του Εθνικού Τείχους Μνημείων για τον κορονοϊό, στο Λονδίνο. Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ζήτησε συγγνώμη την Τετάρτη που παρευρέθηκε σε ένα πάρτι στον κήπο κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown του κορονοϊού στη Βρετανία, αλλά απέρριψε τις απαιτήσεις της αντιπολίτευσης να παραιτηθεί επειδή παραβίασε τους κανόνες που η κυβέρνησή του είχε επιβάλει στο έθνος.

Ικίκε, Χιλή: Κόλαση φωτιάς και απόγνωση

Φωτιά σε πόλη της Χιλής

Σπίτια καίγονται κατά τη διάρκεια μεγάλης πυρκαγιάς στην φτωχογειτονιά Laguna Verde στο Ικίκε της Χιλής. Σύμφωνα με τις αρχές, η φωτιά κατέστρεψε σχεδόν 100 σπίτια της γειτονιάς που κατοικείται κυρίως από μετανάστες.

Ίζολα ντελ Τζίλιο, Ιταλία: Κανείς δεν ξεχνά τους νεκρούς του Costa Concordia

Φόρος τιμής στα θύματα του Κόστα Κονκόρντια

Ένα στεφάνι λουλουδιών ρίχνεται στη θάλασσα κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης μνήμης για τα θύματα της καταστροφής του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, μπροστά από το Ίζολα ντελ Τζίλιο, στην Ιταλία. Φέτος συμπληρώνεται η 10η θλιβερή επέτειος του ναυαγίου του κρουαζιερόπλοιου και πραγματοποιήθηκε το ετήσιο μνημόσυνο προς τιμήν των 32 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους.

Μέιν, ΗΠΑ: Ο μαγευτικός παγωμένος δίσκος που περιστρέφεται

Μία παγωμένη λίμνη

Ένας μεγάλος δίσκος πάγου περιστρέφεται αργά στον ποταμό Presumpscot στο Westbrook, του Μέιν των ΗΠΑ. Οι δίσκοι πάγου σχηματίζονται ως αποτέλεσμα ενός ρεύματος και της δίνης κάτω από τον πάγο, δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα.

Καράκας, Βενεζουέλα: Η μοναξιά της μάθησης

Παιδί σε σχολική τάξη

Ένας μαθητής δημόσιου σχολείου παρακολουθεί ένα μάθημα γραμματικής την πρώτη μέρα που επιστρέφει στο σχολείο μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, στη γειτονιά Cota 905 του Καράκας. Η χώρα είχε ξαναρχίσει την διδασκαλία από κοντά τον περασμένο Οκτώβριο μετά από 19μηνη αναστολή λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ουάσιγκτον, ΗΠΑ: «Αετέ δεν σε φοβάμαι»

Μία κουκουβάγια σε άγαλμα

Μια σπάνια κουκουβάγια κάθεται αγέρωχη πάνω στο κεφάλι ενός αγάλματος ενός φαλακρού αετού με σημαία μπροστά από το σταθμό Union στην Ουάσιγκτον. Η κουκουβάγια, πανέμορφη και ατάραχη, χαρίζει ένα καταπληκτικό κλικ στον φωτογράφο.

Καλιφόρνια, ΗΠΑ: Άλλού ψύχος, αλλού καύσωνας και εδώ σέρφνινγκ

Σέρφερ κάτω από κύμα

Ένας σέρφερ καβαλάει ένα κύμα στην παραλία Blacks Beach στο Σαν Ντιέγκο. Σέρφερ σε όλη τη Νότια Καλιφόρνια συνέρρευσαν στις παραλίες της περιοχής μεσοβδόμαδα, για να εκμεταλλευτούν τα μεγάλα κύματα.